До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як минула церемонія вручення премії "Золота Дзиґа 2019"

Увечері 19 квітня в Києві відбулася церемонія вручення премії "Золота Дзиґа 2019", після якої на великому екрані КВЦ "Парковий" показали президентські дебати.

Церемонію у КВЦ "Парковий" відкрила ініціатор кінопремії і президент Одеського міжнародного кінофестивалю, Вікторія Тігіпко, яка звернулася до цифр. 35 українських картин з'явилися у прокаті минулого року, вдвічі більше людей прийшли дивитися українські фільми 2018 року, ніж 2017-го; а в фінансовому еквіваленті 8 відсотків доходу від всього прокату в нашій країні приносить саме українське кіно – цифри, які не можуть не радувати.

Реклама
Вікторія Тігіпко
Єлизавета Юрушева і Олександр Скічко
Олена Лавренюк

Тріумфатором вечора став режисер Сергій Лозниця: він переміг у номінації "Найкраща режисерська робота" за фільм "Донбас", який також став найкращою картиною року. Після подяки кіноакадемікам Сергій Лозниця був дуже прямолінійний і сказав, що його "Донбас" – історія не скільки про конкретні події, що відбуваються на Сході країни, скільки про "якихось" монстрів", яким місце не в нашому житті, а в фільмах жахів". Також Лозниця згадав про режисера Олега Сенцова, який зараз перебуває у в'язниці в Росії, і закликав суспільство "діяти". Нагадаємо, за "Донбас" Лозниця також отримав торік премію "Особливий погляд" Каннського кінофестивалю.

Найкращим актором став Олег Москаленко за роботу у фільмі "Дике поле", а найкращою акторкою – Ірма Вітовська за роль у фільмі "Брама". Премію глядацьких симпатій отримав фільм "DZIDZIO. Первий раз" режисерів Михайла Хоми і Тараса Дроні. У номінації "Найкраща чоловіча роль другого плану" також переміг фільм "Дике поле", а саме актор Володимир Ямненко, премію за якого отримав режисер фільму Ярослав Лодигін. Віталіна Біблів ("Брама") стала найкращою акторкою другого плану, а переможцем у номінації "Найкраща операторська робота" став Сергій Михальчук, який працював над фільмом "Дике поле" – його режисер Ярослав Лодигін не раз піднімався на сцену в цей вечір.

Андрій Халпахчі
Катерина Молчанова
Катя Осадча і Ольга Шурова

Гостями церемонії стали Єлизавета Юрушева і Олександр Скічко, Олена Лавренюк, Андрій Халпахчі, Катя Осадча, Ірина Данилевська, Катерина Молчанова. Як минула "Золота Дзиґа 2019", можна подивитися в репортажі Vogue.ua:

<b>золота дзига</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.