До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Фільми, які варто побачити цієї осені

Українська сатирична комедія, новий фільм Ларса фон Трієра, магічний світ Джоан Роулінг і багато іншого, що варто побачити на великих екранах цієї осені в добірці Vogue UA.

Людина, яка убила Дон Кіхота

"Людина, яка убила Дон Кіхота" – це пригодницьке комедійне фентезі режисера Террі Гілліама, основане на романі Мігеля де Сервантеса "Дон Кіхот". Сюжет фільму розповідає про режисера Тобіаса Грісоні, який працює в Іспанії над рекламним роликом. У пошуках натхнення він вирушає в село, де 10 років тому зняв свій дипломний проект про Дон Кіхота. У селі Тобі знаходить виконавця головної ролі свого фільму – божевільного старого шевця, який повірив, що він і є справжній Лицар сумного образу. Божевільний старий вирішує, що Тобіас – це його вірний зброєносець Санчо Панса і силою тягне його в небезпечну подорож.

Реклама

У кінотеатрах з 13 вересня.

Герой мого часу

Щороку з провінцій у великі міста в пошуках щастя і кращого життя їдуть тисячі людей. Сатирична комедія українського режисера Тоні Ноябрьової "Герой мого часу" розповідає історію молодого хлопця Жорика, який мріє підкорити столицю. Його ваблять дорогі магазини, модні галереї і "європейські цінності", але поки він живе в світі пивних кіосків, дешевих атракціонів і засмічених під'їздів. Жоріку здається, що дуже скоро він подолає невидиму межу між двома вимірами великого міста контрастів. У фільмі зірковий склад українських селебріті, а саме кіно досить іронічно торкається актуальної української реальності.

У кінотеатрах з 20 вересня.

Зірка народилась

"Зірка народилася" – американська музична драма, третій римейк класичного голлівудського мюзиклу 1937 року, який отримав "Оскара" за найкращий сценарій. І, що важливо, режисерський дебют актора Бредлі Купера. Фільм розповідає про кантрі-музиканта Джексона Мейні (Бредлі Купер), чия кар'єра йде на дно. Одного разу він знайомиться з нікому не відомою співачкою Еллі (Леді Гага), і незабаром між героями уже романтичні стосунки. Джек допомагає Еллі досягти успіху, але чим швидше набирає обертів музична кар'єра дівчини, тим складніше йому миритися зі своєю тьмяніючою славою. У цьому фільмі Бредлі Купер дебютував не тільки як режисер, але і як музикант – на прохання Леді Гаги він співав усе вживу і грав на гітарі.

У кінотеатрах з 11 жовтня.

Лабіринти минулого

Один з найбільш обговорюваних фільмів нинішніх Канн і своєрідне повернення на екрани колоритної іспанської пари – Гав'єра Бардема і Пенелопи Крус. Кароліна (Пенелопа Крус) – іспанка, але живе зі своєю сім'єю в Буенос-Айресі. Однак кожну людину рано чи пізно тягне на батьківщину, тому Кароліна вирішує відвідати місто, де вона провела більшу частину свого дитинства. Замість короткого візиту на сімейне свято героїні належить пережити ряд непередбачених подій, що кардинально змінюють долі всіх персонажів.

У кінотеатрах з 11 жовтня.

Холодна война

Фільм польського режисера Павла Павліковського "Холодна війна" отримав приз за найкращу режисуру на Каннському фестивалі цього року. Події картини відбуваються на тлі Холодної війни 1950-х років в Польщі, Берліні, Югославії та Парижі, і розповідають про любов між чоловіком і жінкою різного походження та характеру, які абсолютно несумісні і все ж приречені бути разом. Роман зав'язується між піаністом з народної польської групи, Віктором, і молодою танцівницею, Зулою, якій доводиться вибирати між двома чоловіками.

У кінотеатрах з 1 листопада.

Фантастичні тварини: злочини Ґріндевальда

Друга частина спін-офф фільмів про Гаррі Поттера, яка розповідає про події, що відбулися за 65 років до основної історії саги. У другому фільмі про "Фантастичних звірів" ми побачимо продовження пригод талановитого магічного зоолога Ньюта Скамандера (Едді Редмейн). Завдяки йому і його друзям викрили і помістили під варту могутнього темного чарівника Ґріндевальда (Джонні Депп). Але лиходій втікає з в'язниці і стає ще небезпечнішим, знаходить прихильників. Єдиний, хто може йому протистояти Альбус Дамблдор (Джуд Лоу).

У кінотеатрах з 15 листопада.

Дім, який побудував Джек

Новий психологічний трилер режисера Ларса фон Трієра з Меттом Діллоном, Райлі Кіо і Умою Турман в головних ролях. З цим фільмом Трієр тріумфально повернувся в Канни після восьмирічної перерви. Фільм розповідає про життя розумного і невловимого серійного вбивці Джека Різника і про події, після яких він почав вбивати людей. Дія фільму розгортається в 1970-х і 1980-х роках, а оповідачем картини є сам вбивця.

У кінотеатрах з 29 листопада.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.