До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найкращих фільмів Альфонсо Куарона

Мексиканського режисера, сценариста, продюсера і оператора Альфонсо Куарона було визнано одним із найкращих кінематографістів сучасності. Він, який належить до так званих трьох "емігрантів" кіно, поряд з мексиканськими режисерами Гільєрмо Дель Торо і Алехандро Гонсалес Іньярріту, шестиразовий номінант на премію "Оскар", — створив вражаючу колекцію кінематографічних робіт, обов'язкових до перегляду для будь-якого кіномана.

"І твою маму теж", 2001
Гаэль Гарсиа Берналь и Марибель Верду в фильме Гаель Гарсіа Берналь і Марібель Верду у фільмі "І твою маму теж", 2001

До того, як стати режисером "Гравітації" (2013) і "Роми" (2018), Альфонсо Куарон зняв цей фільм про двох друзів-підлітків (Дієго Луна і Гаель Гарсіа Берналь), які зустрічають на весіллі сексуальну жінку старшого віку (Марібель Верду). З наміром справити враження, вони запрошують її на легендарний таємний пляж. Жінка несподівано погоджується, і всі троє вирушають у подорож, яка невдовзі переростає в незвичайний сексуальний досвід.

Реклама
"Гаррі Поттер і в'язень Азкабану", 2004
Кадр из фильма Кадр із фільму "Гаррі Поттер і в'язень Азкабану", 2004

Третя частина блокбастера франшизи "Гаррі Поттер", яка багатьма вважається першим фільмом про Гаррі Поттера, що правдиво передав дух романів. Цей фільм (до виходу останньої частини) був найпопулярнішим із серії. Зі своїми унікальними спецефектами і маніпуляціями з часом, він подарував новий погляд на відому історію, порадувавши відданих прихильників фільмів і книг. Куарон надав історії похмурішого візуального тону і зрілості, що відрізнило її від попередніх фільмів. Саме цим він потім прославився й у своїх наступних фільмах.

"Дитя людське", 2006
Кадр из фильма Кадр із фільму "Дитя людське", 2006

Це не лише один із шедеврів Альфонсо Куарона, а й один із найкращих антиутопічних фільмів, які коли-небудь були створені, шедевр сучасної наукової фантастики. Заснований на однойменному романі Філліс Дороті Джеймс, цей фільм переносить глядачів у світ, де світова економіка занепала через жахливе безпліддя, що поставило людство на коліна.

"Гравітація", 2013
Сандра Буллок в фильме Сандра Буллок у фільмі "Гравітація", 2013

Не можна оминути увагою і науково-фантастичну космічну епопею Куарона "Гравітація", яка тріумфувала на церемонії вручення премії "Оскар", отримавши визнання критиків і 10 номінацій на премію "Оскар", а також вигравши сім із них. Фільм прославився своєю режисурою, 3D-ефектами, кінематографією і зоряним акторським складом з Сандрою Буллок і Джорджем Клуні в головних ролях.

"Рома", 2018
Кадр из фильма Кадр із фільму "Рома", 2018

Цей фільм унікальний у багатьох сенсах: один із найяскравіших прикладів сучасного чорно-білого кіно, він є напівавтобіографічною даниною поваги дитинству режисера в районі Колонія Рома в Мехіко, а також єдиним оригінальним фільмом Netflix, одночасно номінованим на "Оскар" у категоріях за найкращу режисуру, за найкращий фільм іноземною мовою і за найкращу операторську роботу.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.