До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Фільм "Відблиск" Валентина Васяновича покажуть на Венеційському кінофестивалі

Венеційський кінофестиваль, один з найпрестижніших кінофорумів світу, оголосив програму. До конкурсу цього року потрапив український фільм — це робота режисера Валентина Васяновича, попередня стрічка якого "Атлантида" минулого року вже здобула приз у Венеції. Цього року Васянович боротиметься за головний приз фестивалю — "Золотого лева" — поряд з такими режисерами, як Педро Альмодовар, Паоло Соррентіно та Джейн Кемпіон.

Нова стрічка Васяновича називається "Відблиск" і розповідає історію лікаря-добровольця, який після повернення з полону намагається пристосуватися до мирного життя. Він спілкується з колишньою дружиною і своєю 12-річною дочкою, що також травмована через смерть близької людини на війні. Продюсери фільму — Валентин Васянович, Ія Мислицька, Володимир Яценко і Ганна Соболевська.

Реклама

Картина Васяновича — не єдиний український фільм у Венеції цього року. Нинішній фестиваль багатий на українські прем’єри. Крім Васяновича, до Венеції поїде Олег Сенцов зі своєю новою роботою "Носоріг" — прем’єра стрічки відбудеться в межах конкурсної програми "Горизонти". Робота над фільмом почалася ще у 2012 році й відновлена ​​у 2019 після звільнення Сенцова; сюжет заснований на реальних подіях 90-х в Україні. Головний герой, на прізвисько Носоріг, потрапляє в кримінальний світ і починає свій кривавий шлях, який приведе його зовсім не туди, куди він сподівався. Також у Венеції відбудеться прем’єра фільму "Цензорка" Петера Керекеша — копродукції Словаччини, Чехії та України.

Цього року Венеційський кінофестиваль триватиме з 1 по 11 вересня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.