До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Український фільм "Погані дороги" здобув приз Венеційського кінофестивалю

На Венеційському кінофестивалі, у межах паралельної програми Тиждень кінокритиків, відбулася прем’єра фільму "Погані дороги" української режисерки Наталки Ворожбит. 12 вересня на церемонії нагородження переможців стало відомо, що стрічка отримала приз як "найінноваційніший фільм" Тижня кінокритиків.

"Погані дороги" — режисерський дебют Наталки Ворожбит, яка в кіномистецтві відома передусім як авторка сценаріїв до фільмів "Дике поле" і "Кіборги". Крім цього, Наталка — одна з найвизнаніших у світі драматургинь з України. Її п’єси ставлять у Великій Британії, США, Польщі, Латвії. Історія "Поганих доріг" почалася у 2016 році, коли Наталка написала однойменну п’єсу для лондонського театру Royal Court. Виставу про людей, долі яких покалічила війна на Донбасі, поставили в Лондоні й Києві, а після цього вона перетворилася на повнометражний фільм. "Погані дороги" — чотири новели про людей, що живуть на сході України. В інтерв’ю Наталка Ворожбит зізнається, що всі історії засновані на реальних подіях і на десятках інтерв’ю, які вона взяла на Донбасі.

Реклама
Наталка Ворожбит для Vogue UA

В український прокат стрічка, яку знято за підтримки Українського культурного фонду, вийде у 2021 році.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.