До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Фільм "Номери" за п'єсою Олега Сенцова покажуть на Берлінському кінофестивалі

18 лютого в межах одного з головних світових кінофестивалів Berlinale покажуть фільм "Номери", знятий Олегом Сенцовим і Ахтемом Сеїтаблаєвим.

"Номери" – фільм-антиутопія. Це історія про суспільство, яке намагається побороти свої страхи і отримати свободу. У світі номерів все підпорядковується суворій системі і верховному правителю – Нулю. Але одного разу життя номерів змінюється з появою нового жителя, якому не відомі їхні закони і який готовий жити за своїми правилами.

Реклама
Кадр з фільму

"Номери" – унікальний у багатьох сенсах проєкт. В його основі – п'єса режисера Олега Сенцова, написана ще 2011 року. А ось над самим фільмом Сенцов працював, поки перебував у колонії суворого режиму в Росії. Знімали стрічку з його активною участю, але без фізичної присутності – робота йшла через переписку з іншим режисером, Ахтемом Сеїтаблаєвим, що знайомий глядачеві картинами "Хайтарма", "Захар Беркут" і "Кіборги", а також виконав головну роль у фільмі "Додому". За словами продюсера Анни Паленчук, в архівах фільму – більше 100 листів.

Ахтем Сеїтаблаєв (праворуч)

Музику до фільму написав Мілош Єліч, клавішник гурту "Океан Ельзи". У головних ролях – Олександр Ярема, Віктор Жданов, Ірина Мак. Світова прем'єра фільму в Берліні відбудеться 18 лютого. Прем'єра "Номерів" в Україні запланована на осінь 2020 року.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.