До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Фільм "Додому" Нарімана Алієва покажуть онлайн

Українські кінотеатри закрито на карантин попередньо до 3 квітня, але дивитися гарне кіно можна й потрібно вдома. 18 березня на сервісі інтернет-телебачення OLL.TV. покажуть один з найобговорюваніших українських фільмів 2019 року — "Додому" Нарімана Алієва. Нагадаємо, прем’єра фільму кримськотатарського режисера відбулася торік у Каннах у межах програми "Особливий погляд"; влітку 2019 "Додому" завоював Гран-прі Одеського кінофестивалю, картина також увійшла до довгого списку 77-ї премії "Золотий глобус". Сьогодні також стало відомо, що "Додому" — лідер за кількістю номінацій на українську кінопремію "Золота Дзиґа". Стрічка боротиметься за перемогу в 11 категоріях, серед яких "найкращий фільм", "найкраща режисерська робота", "найкраща операторська робота", "найкращий сценарій", "найкраща чоловіча роль".

"Додому" — повнометражний дебют режисера Нарімана Алієва. Фільм розповідає історію кримського татарина Мустафи. Двоє його синів поїхали до Києва після анексії Криму. Розповідь починається з того, що гине старший син Назім, і батько вирушає в столицю, щоб повернути молодшого сина Аліма додому, а старшого поховати в Криму згідно з мусульманськими традиціями. Головні ролі в картині виконали відомий український актор і режисер Ахтем Сеїтаблаєв і актор Ремзі Білялов.

Реклама
Наріман Алієв

"Тепер у кожного з нас є час зупинитися й наодинці зі своїми думками усвідомити важливість рідних, які перебувають поруч або далеко, — каже режисер Наріман Алієв. — Сподіваюся, цей фільм, що є інтимним висловлюванням про сім’ю, батьківщину й нашу нелегку долю на шляху до внутрішньої згоди, допоможе переосмислити ці речі. Адже кому ми будемо потрібні, якщо не одне одному?". Детальніше про те, як створювали фільм, можна прочитати у великому інтерв’ю Нарімана для Vogue.ua.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.