До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Елізабет Тейлор та її коштовності в кіно

На піку своєї слави Елізабет Тейлор зіграла непримітну роль у фільмі 1969 року "Тисяча днів Анни" — біографічній стрічці про Анну Болейн, де її тодішній чоловік Річард Бертон грав Генріха VIII. Камео в образі куртизанки в масці може здатися цікавим вибором ролі для однієї з найвідоміших актрис у світі, проте саме цей епізод дав Тейлор можливість увічнити свою "Блукаючу перлину" (ісп. LaPeregrina) на великому екрані.

Перлина, яка дісталася Тейлор у подарунок від Бертона, належала іспанській королівській родині більш ніж 250 років, була частиною колекції Марії Тюдор і, врешті-решт, оселилася в скриньці для коштовностей акторки після того, як її продали на аукціоні в 1969 році.

Реклама

Втім, це було не вперше, коли Тейлор давала своїм коштовностям головну роль — вона часто доповнювала власними прикрасами гардероби своїх персонажів. Її квіткова брошка Bulgari, подарована їй її четвертим чоловіком Едді Фішером, з'являлася в кількох фільмах, а її пристрасть до великих діамантів стала настільки відомою, що в кінцевому підсумку вплинула на фільми, в яких вона з'являлася. У цьому матеріалі згадуємо 12 чудових сцен, які доводять, що коштовності Елізабет Тейлор були її найкращими партнерами на знімальному майданчику.

"Кішка на розпеченому даху", 1958

У ролі Меггі у фільмі "Кішка на розпеченому даху" Елізабет носила витончений діамантовий кулон у формі серця, подарований їй її третім чоловіком Майком Тоддом незадовго до його загибелі в авіакатастрофі в березні 1958 року. Вона також надягла цю прикрасу у фільмі "Раптово, минулого літа" (1959).

"Дуже важливі персони", 1963

У цьому фільмі актриса ділить екран з Річардом Бертоном, Меггі Сміт і Орсоном Веллсом, але ніхто з її колег не засліпив глядачів так, як її старовинна сапфірово-діамантова брошка — подарунок Річарда Бертона, який вона надягла в день їхнього весілля. Бірманський камінь було продано в 2011 році за 1,3 мільйона фунтів стерлінгів.

"Клеопатра", 1963

Для своєї основної ролі Клеопатри актриса носила одяг, який підкреслював захоплення цариці деталями у вигляді змій. Пізніше Тейлор отримала власну колекцією творів Bulgari Serpenti. Зокрема, годинник із діамантами і смарагдами, подарований їй на знімальному майданчику "Клеопатри" її партнером і майбутнім чоловіком Річардом Бертоном.

"Бум!", 1968

"Бум!" 1968 року виявився для Тейлор чудовою нагодою виставити напоказ свій однойменний скарб. Колись відомий як алмаз Круппа, камінь огранювання ашер був перейменований на діамант Елізабет Тейлор, коли Бертон купив його для своєї дружини за 307 000 доларів. У 2011 році він був проданий на аукціоні маєтку Тейлора за 8,8 мільйона доларів.

В іншій сцені фільму Тейлор прикріпила до костюма свою смарагдово-діамантову брошку Bulgari у вигляді гілки, щоб та сяяла поряд з її діамантовою каблучкою.

"Нічний дозор", 1973

Тейлор надягла свою каблучку Van Cleef & Arpels з рубіном і діамантами овального огранювання для ролі у трилері "Нічний дозор". Вона дісталася їй у подарунок від тодішнього чоловіка Річарда Бертона на Різдво в 1968 році. Каблучку було продано за 4,2 мільйона доларів на аукціоні Christie's в 2011 році.

"День покаяння", 1973

Тейлор надягла пару власних каплеподібних сережок з натуральними перлами для ролі у стрічці "День покаяння". Сережки Bulgari, що складаються з двох перлин, з'єднаних кільцем і діамантами огранювання "маркіз", були подарунком актрисі від адвоката Аарона Фроша.

В іншій сцені актриса надягла свою рубінову каблучку Van Cleef & Arpels, перлову нитку та відповідний браслет, а також діамантові сережки-кільця.

"Ось — Люсі", 1974

У серіалі "Ось — Люсі", Тейлор і Бертон з'являються в ролях самих себе у сцені, де на пальці провідної актриси шоу Люсіль Болл застрягла каблучка з діамантом Елізбет Тейлор.

"Дуже важливі персони", 1963

Коли Елізабет Тейлор виконувала роль кінозірки Френсіс Андрос у фільмі "Дуже важливі персони", вона носила свій смарагдовий набір. Серед прикрас, надягнутих у фільмі, була пара сережок Bulgari, а також брошка Bulgari, подарована актрисі її четвертим чоловіком, Едді Фішером, вона носила її на волоссі. На цій світлині Елізабет одягнена в рожеву сукню і браслет з жовтого золота.

"Дзеркало тріснуло", 1980

У фільмі "Дзеркало тріснуло" Елізабет Тейлор грає роль кінозірки Марини Радд. Актриса носить огранений по колу кулон з корала, аметиста і діаманта, також вона носила його як брошку на лівому плечі. Виріб Van Cleef & Arpels можна було носити і як сотуарне кольє. Воно було подарунком її чоловіка Річарда Бертона.

"Маленька серенада", 1977

Елізабет Тейлор надягла легендарну перлину La Peregrina в намисто Cartier у фільмі "Маленька серенада". Прикрасу актриса замовила, коли грала роль Дезіре Армфельдт у цій стрічці.

За матеріалами vogue.fr

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.