До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Донбас" Сергія Лозниці представить Україну на "Оскарі"

Український оскарівський комітет вибрав фільм, який представлятиме Україну на премії "Оскар". Ним став "Донбас" Сергія Лозниці, який в травні цього року показали на Каннському кінофестивалі. Якщо фільм потрапить в оскарівський шортлист, то він представить Україну в номінації "Найкращий фільм іноземною мовою".

Нагадаємо, "Донбас" – це художня картина, основана на документальних сюжетах про те, що відбувається на Сході України з 2014 року. За основу сценарію Лозниця взяв матеріали з аматорських роликів на YouTube. У травні на Каннському фестивалі Лозниця отримав приз як найкращий режисер за роботу над фільмом "Донбас".

Реклама
Сергій Лозниця

Спочатку Український оскарівський комітет представив список з шести фільмів, що теоретично зможуть поборотися за "Оскара". Крім "Донбасу", в цьому списку були: "Вулкан" Романа Бондарчука, "Коли падають дерева" Марисі Нікітюк, "Брама" Володимира Тихого, "Кіборги" Ахтема Сейтаблаєва і "Міф" – про життя всесвітньо відомого оперного співака Василя Сліпака, який загинув на фронті. Церемонія "Оскар" відбудеться 24 лютого 2019 року.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.