До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що подивитися у жовтні: 5 найцікавіших фільмів

Повернення Анджеліни Джолі в ролі Малефісенти і харизматичний лиходій Джокер у виконанні Гоакіна Фенікса: Vogue.ua розповідає про головні кінопрем'єри жовтня.

"Джокер"

Прем'єра "Джокера" відбулася на Венеційському кінофестивалі, де критики одноголосно визнали його чи не найкращою інтерпретацією історії про Джокера. Зразковим виконавцем Джокера раніше вважали Гіта Леджера, але тепер до нього приєднається Гоакін Фенікс. Актор не лише схуднув на 24 кілограми заради ролі, але і витратив пів року, аби відточити всього одну навичку – нездоровий, нервовий сміх Джокера. Підготовка до ролі далася акторові непросто: в інтерв'ю він каже, що періодично боявся, що божеволіє. Режисер Тодд Філліпс зізнається: його "Джокер" – не фільм про поганця, який тримає у страху весь світ, а історія аутсайдера, який став лиходієм, бо не знайшов у світі емпатії і любові.

Реклама

З 4 жовтня

"Дощовий день у Нью-Йорку"

"Дощовий день у Нью-Йорку" – романтична комедійна стрічка з Тімоті Шаламе, Ель Феннінг, Селеною Гомес, Джудом Лоу, Дієго Луною і Левом Шрайбером у головних ролях. Робота над фільмом завершилася ще 2017 року, але його дистриб'ютор Amazon Studios відклав випуск через неоднозначну ситуацію, пов'язану з Алленом і рухом #MeToo. Це історія про пару (Ель Феннінг і Тімоті Шаламе), яка приїжджає до Нью-Йорка на романтичний вікенд, але через негоду все змінюється: дівчина закохується в режисера, до якого приїхала на інтерв'ю, а герой Шаламе – у стару знайому, яка бачить Нью-Йорк у таких же романтичних барвах, як і він.

З 17 жовтня

"Чаклунка: Повелителька темряви"

Останні роки Анджеліна Джолі рідко знімається в кіно, натомість воліє режисерське ремесло або волонтерську роботу. Виняток вона зробила для казки про чаклунку Малефісенту. Через п'ять років після виходу першої частини, Disney представляє продовження історії. У новому фільмі, обіцяють творці, вони надалі "вивчатимуть складний взаємозв'язок між темною феєю і майбутньою королевою", що призведе до війни магічних істот. У головних ролях також знялися Мішель Пфайффер, Ель Феннінг і Чиветел Еджіофор. Нагадаємо, що перший фільм про Малефісенту вийшов 2014 року і став комерційно успішним, адже зібрав у світовому прокаті більше 750 мільйонів доларів.

З 17 жовтня

"Арахісовий сокіл"

Головне відкриття цьогорічного кінофестивалю "Санденс" – драма про хлопця з синдромом Дауна, який мріє стати рестлером. Він втікає з притулку, зустрічає авантюриста і злочинця Тайлера (Шая Лабаф) і вирушає разом з ним на пошуки своєї мрії. Компанію їм склала героїня Дакоти Джонсон. Головну роль у фільмі зіграв Зак Готтсаген – 32-річний актор-початківець із синдромом Дауна, для якого "Арахісовий сокіл" став дебютом. Режисери Тайлер Нілсон і Майк Шварц кажуть, що екранізували цю історію, бо мріяли дати шанс стати зіркою Заку, а Шая Лабаф погодився на цей проєкт, навіть не прочитавши сценарію.

З 17 жовтня

"Золота рукавичка"

"Золота рукавичка" – довгоочікуваний фільм одного з головних європейських режисерів, улюбленця Берлінського кінофестивалю, Фатіха Акіна. Дія відбувається в Західній Німеччині в 70-і роки і розповідає історію серійного вбивці Фріца Хонка. Він проводить вечори в прокуреному шинку і знайомиться там з дівчатами, яких потім заманює у своє лігво. Фільм оснований на романі Гайнца Штрунка "Золота рукавичка" про реального маніяка з Гамбурга. Фатіх Акін, відомий своїм інтересом до серйозних соціальних і політичних тем (його останній фільм "На межі" присвячений тероризму), і цього разу зняв натуралістичне, гротескне і моторошне кіно.

З 10 жовтня в кінотеатрі "Жовтень" (у межах фестивалю "Нове німецьке кіно").

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.