До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що дивитися в кінотеатрах у лютому

Локдаун в Україні завершився, а це означає, що кінотеатри відновили роботу. Серед найцікавіших кінопрем’єр лютого — фільм "Перспективна дівчина", який вже наробив чимало галасу, довгоочікуваний реліз "Кінгс Мен" і оскарівський фаворит "Земля кочівників".

"Перспективна дівчина"

"Перспективна дівчина" — один з найочікуваніших фільмів цієї зими й один з головних претендентів на премію "Оскар" цього року, найімовірніше за все, у двох номінаціях — за найкращий оригінальний сценарій для режисерки Еміральд Феннел і за найкращу жіночу роль для Кері Малліган. Емеральд Феннел ви напевне бачили — вона зіграла Каміллу Паркер-Боулз у "Короні", а ось як режисерка пробує себе вперше. Феннел — надія нового британського кіно, яскрава феміністка й талановита сценаристка, яка вигострила язик, працюючи разом із Фібі Воллер-Брідж над серіалом "Вбиваючи Єву". Її режисерський дебют "Перспективна дівчина" — сатиричний трилер про дівчину (Кері Малліган), яка мстить усім чоловікам за те, що в студентські роки її найкращу подругу зґвалтували, а ґвалтівник так і не відбув кари. На що перетвориться ця яскрава, дотепна й дуже смілива історія про помсту — дізнаєтеся, щойно додивитеся до кінця.

Реклама
"Девід Бові: Історія людини із зірок"

Перший в історії байопік про легендарного музиканта Девіда Бові. У центрі фільму — історія його шляху до слави, зокрема, оповідь про створення знаменитого альтер-его Бові — Зіггі Стардаста і про перше американське турне музиканта в 1971 році. У ролі Девіда Бові — британський актор і музикант Джонні Флінн, який знімався у фільмах "Емма", "Звір" і серіалі "Знедолені". Першу дружину Бові, Анджелу, зіграла Джена Мелоун ("Неоновий демон", "Голодні ігри"), а зрежисував фільм Гебріель Рейндж, що спеціалізується на документальному кіно. На жаль, музики Бові у фільмі почути не вийде: сім’я музиканта не підтримала стрічки, тому його пісень у байопіку немає.

"Кінгс Мен"

З третьою частиною франшизи King's Man цього року відбулася приблизно така ж історія, як і з продовженням бондіани — прем’єру переносили тричі. І все-таки в лютому 2021 року ми знову побачимо бездоганно вдягнених англійських шпигунів. Рейф Файнс, Аарон Тейлор-Джонсон, Том Голландер, Стенлі Туччі й Гарріс Дікінсон — у фільмі розкішний акторський склад. Події стрічки відбуватимуться за часів Першої світової війни. За сюжетом група тиранів (цілком собі реальних — серед них, наприклад, цар Микола II та Вільгельм II) оголосить війну людству, а протистояти їй зможе тільки один герой — юнак Конрад (його грає зірка серіалу "Траст" Гарріс Дікінсон) разом зі своїм наставником (Рейф Файнс). Фільм розповість про становлення шпигунської служби King's Man.

"Земля кочівників"

Немає сумнівів у тому, що зворушлива розповідь Хлої Чжао про подорож кочівниці по США заслуговує на увагу й нагороди. До того ж це перший фільм в історії, який здобув одночасно і "Золотого лева" Венеційського кінофестивалю, і приз глядацьких симпатій кінофестивалю в Торонто. Стрічка розповідає про життя жінки, яка втратила житло й вимушена кочувати заходом США в будинку на колесах. У головній ролі — блискуча драматична актриса Френсіс Макдорманд, зірка фільмів братів Коенів, серіалу "Фарго" й володарка премії "Оскар" за стрічку "Три білборди за межами Еббінга, штат Міссурі".

"Дати дуба в окрузі Юба"

Ви напевно добре знаєте Тейта Тейлора — це він зняв чудовий фільм "Прислуга" з Еммою Стоун та Октавією Спенсер і трилер "Дівчина в поїзді" з Емілі Блант. Його новий фільм — комедія "Дати дуба в окрузі Юба" про домогосподарку Сью, яка хай там що хоче стати знаменитою. Зрештою зникає чоловік Сью й ексцентрична домогосподарка опиняється в центрі уваги, але в що це виллється? Розібратися з усім їй допомагає сестра, що працює на телебаченні, у виконанні Міли Куніс. Смішний дотепний фільм, якого нам бракувало.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.