До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що дивитися в кінотеатрах у липні

Після чотиримісячної паузи в Україні відкрилися кінотеатри. Для тих, хто скучив за походами в кіно, ми зібрали список найцікавіших фільмів, які виходять у липні. Спойлер: у прокаті повторно блискучий фільм "Джентльмени" Гая Річі. Водночас нагадуємо, що адаптивний карантин в Україні продовжений до кінця липня й відвідувати кінотеатри потрібно з дотриманням всіх рекомендацій МОЗ.

"Нотр-Дам"

Класична французька романтична комедія, безсумнівно, прикрасить це літо. Головна героїня фільму "Нотр-Дам" — парижанка Моді, світ якої складається з примх колишнього чоловіка й претензій істеричного начальника. Втім, попри це, дівчина встигає піклуватися про двох дітей і працювати в галузі архітектури — і виграє конкурс на реставрацію площі біля собору Нотр-Дам. Це дає їй змогу не тільки заново створити свою кар’єру, а й поринути в романтичні пригоди в найкращому місці для кохання — Парижі. Фільм цікавий і тим, що його знімали в Нотр-Дамі до руйнівної пожежі 2019 року, тож глядачеві надається унікальна можливість побачити собор у первозданній красі.

Реклама

З 9 липня

"Віваріум"

"Віваріум" — напружений трилер, навіть трейлер якого викликає мурашки по спині. Молода пара (Джессі Айзенберг та Імоджен Путс) шукає ідеальний дім. Дивакуватий агент з нерухомості пропонує їм оселитися в новому районі з однакових блакитних будівель. Пропозиція клієнтам не подобається, і вони намагаються виїхати з району. Але буквально опиняються в пастці — кружляють у лабіринті, весь час повертаючись до цього таємничого дому. Не знайшовши виходу й залишившись у ньому на ночівлю, наступного дня вони знаходять на ґанку коробку з немовлям і записку: виростіть дитину й будете вільними. Прем’єра "Віваріума" відбулася 2019 року на Каннському кінофестивалі.

З 9 липня

"Русалка в Парижі"

"Русалка в Парижі" — романтичне фентезі французького режисера, номінанта на премію "Сезар" Матіаса Мальзьє. Головний герой, паризький музикант Гаспар, знаходить на набережній Сени русалку. За легендою, кожен, хто почує її голос, відразу ж закохається в неї й помре від кохання. Закохується, звісно ж, і музикант. Лулу оселяється в Гаспара у ванній, а він пояснює русалці, яка не відає глибоких почуттів, що ж таке справжнє кохання.

З 9 липня

"Втеча з Преторії"

Такого Денієла Редкліффа ми ще не бачили: змарнілий, зарослий, кошлатий, з бородою студента-відмінника з 1970-х. Саме таким він постає перед нами у фільмі "Втеча з Преторії". Стрічка заснована на реальних подіях: це історія політичного в’язня й активіста Тіма Дженкіна, який у 1970-х втік з в’язниці в Преторії, куди потрапив за участь у політичних акціях під час апартеїду. Як йому вдалося втекти з ув’язнення за допомогою олівців і паперу — дізнаємося... Фільм мав вийти в прокат 26 березня, але через пандемію прем’єру довелося відкласти.

У прокаті

"Джентльмени"

В український прокат повернувся один з найуспішніших фільмів року — "Джентльмени" Гая Річі. Меттью Макконахі, Г’ю Грант, Колін Фаррелл і Чарлі Ганнем в одному фільмі — таке можливе тільки в Гая Річі! В основі сюжету — історія британського наркобарона, якого грає Меттью Макконахі: він створив успішну марихуанову імперію, але раптово вороги захотіли відібрати її. "Для мене „Джентльмени" — це повернення до джерел через 20 років, — каже Гай Річі. — Ми зібрали гарний акторський склад: мені не довелося нічого пояснювати акторам, вони відразу вловили суть".

У прокаті

"Таємничий сад"

Зворушливе сімейне фентезі від продюсера франшиз "Гаррі Поттер" і "Пригоди Паддінгтона" Девіда Геймана. У головних ролях — лауреат премії "Оскар" Колін Ферт і лауреатка премії BAFTA Джулі Волтерс. В основі стрічки — однойменний бестселер Френсіс Ходжсон Бернетт, який побачив світ у 1911 році. За сюжетом, дівчинка-сирота Мері Леннокс переїздить до маєтку свого дядька Арчібальда Крейвена. Одного разу Мері знаходить за високим парканом фантастичний сад з пальмами, яскравими квітами й екзотичними птахами. Разом з друзями вона намагається розкрити таємницю цього надзвичайного місця. Над костюмами працювала Мішель Клептон, відома за серіалами "Гра престолів" і "Корона".

З 30 липня

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.