До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що дивитися на кінофестивалі "Вечори французького кіно"

З 31 січня до 6 лютого в кінотеатрі "Київ" покажуть "Вечори французького кіно". Vogue.ua вибрав три особливі фільми фестивалю, які не можна пропустити. Це нова режисерська робота актора Луї Гарреля, фільм зі Стейсі Мартін і масштабна історична картина про Французьку революцію.

Луї Гаррель і Лілі-Роуз Депп у фільмі "Чесний чоловік"
"Аманда"

Тонко, зворушливо і, в той же час, без прикрас, зображений сучасний Париж у фільмі "Аманда" молодого режисера Мікаеля Герса. Аманда – семирічна дівчинка, яка живе в Парижі разом з мамою-одиначкою Сандрін. Мати Аманди вбивають під час терористичної атаки і виховання дівчинки несподівано лягає на плечі її 20-річного дядька Давида. У фільмі є незручні, але досить реалістичні сцени, які демонструють, наскільки актуальна для Парижа тема біженців і різних релігій. В одній зі сцен пара білих французів лається в парку з мусульманкою в хіджабі, а герой пояснює семирічній дівчинці, що таке релігія, і хто такий Бог. Окрема гідність фільму – акторська гра молодого актора Венсана Лакоста, якому дісталася роль Давида, і його коханої – її грає Стейсі Мартін, зірка фільму "Молодий Годар" і "Німфоманка".

Реклама
"Чесний чоловік"

35-річний Луї Гаррель продовжує займатися режисурою. Його другий повнометражний фільм (після "Друзів", представлених 2015 року) – драма "Чесний чоловік" " (A Faithful Man). Вдруге головним для режисера стає дослідження любовного трикутника. Фільм розповідає про непрості стосунки між молодим французом Абелем (Луї Гаррель) і його колишньою подругою Маріанною (Летиція Каста). Колись вони розлучилися через спільного друга Пола, до якого пішла Маріанна, але після смерті Пола дівчина готова відновити відносини з Абелем. Більш того, у трикутнику з'являється сестра Пола (Лілі-Роуз Депп), яка закохана в Абеля. Ці французько-мексиканські пристрасті було б цілком звичайними, якби не погляд на всю цю ситуацію режисера Гарреля – іронічний, з пращурами і немов трохи відсторонений. Чесний чоловік – кліше, яке Гаррель з інтересом препарує. До того ж, рідкісна можливість побачити екранний дует Летиції Касти і Гарреля, які одружилися 2017 року.

"Один король – одна Франція"

"Один король – одна Франція" – новий фільм одного з найвідоміших французьких режисерів П'єра Шоллера ("Управління державою", "Версаль"). Цього разу Шоллер зняв масштабне костюмне кіно про Французьку революцію, у якому в центр своєї історії помістив пару простих французьких закоханих – у виконанні Гаспара Уеля і Адель Енель.

Крім Києва, фільми покажуть в Одесі, Харкові, Дніпрі, Сумах, Чернівцях, Запоріжжі та Рівному.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.