До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що дивитися на фестивалі "Вечори французького кіно" 2022

3 лютого в Україні починається щорічний фестиваль "Вечори французького кіно", у межах якого покажуть найяскравіші нові французькі фільми. Цього року в програмі — драма "Коханці" з П’єром Ніне і Стейсі Мартін у головних ролях, картина "Висока мода", події якої відбуваються під час Паризького тижня моди, та новий фільм режисерки й активістки Селін Сьямма. Докладніше читайте в нашому гіді.

Кадр із фільму "Коханці"
"Висока мода"

Сюжет цього фільму звучить як модний детектив. Юна шевчиня Жаді краде в паризькому метро сумочку. Коли вона все-таки вирішує повернути поцуплену річ, то виявляє, що її власниця — працівниця швейної майстерні Dior Естер. Це знайомство занурює Жаді в розкішний світ високої моди, а Естер (її грає легенда французького кіно Наталі Бай) бере дівчину під свою опіку.

Реклама
"Коханці"

Фільм-учасник основної конкурсної програми Венеційського кінофестивалю у 2020-му. Яскраві зірки французького кіно П’єр Ніне та Стейсі Мартін грали закохану пару, Симона й Лізу, що змушена розлучитися, оскільки Симон мусить тікати й переховуватися. За кілька років уже заміжня Ліза приїжджає відпочивати в Азію разом зі своїм чоловіком, і несподівано зустрічає Симона. Режисерку цієї стрічки Ніколь Гарсіа ви точно знаєте — вона зняла знамениту картину "Вандомська площа".

"Маленька мама"

Нова й довгоочікувана робота Селін Сьямми — однієї з найцікавіших режисерок у Франції, фемактивістки, гучний фільм якої "Портрет дівчини у вогні" ви певне бачили у 2019 році. Її нова стрічка "Маленька мама" — до тремтіння зворушлива історія про дівчинку, яка, допомагаючи батькам звільнити дім після смерті бабусі, раптово потрапляє в петлю часу й опиняється в минулому, де зустрічає свою матір Неллі в дитячому віці. Зворушлива драма про любов і дорослішання здобула приз глядацьких симпатій на кінофестивалі в Сан-Себастьяні.

"Лети зі мною"

У програмі цьогорічного фестивалю багато комедій — а це те, що треба для січня, одного з найтривожніших місяців року. Герой фільму "Лети зі мною" — красень Томас — любить тусівки і гарне життя. Якоїсь миті його батько, відомий дитячий хірург, вирішує навчити Томаса життя — і доручає йому догледіти свого пацієнта, хлопчика з вродженою вадою серця. Стосунки Томаса й Маркуса перетворюються на справжню дружбу, яка багато чого навчає обох хлопців.

"Тріумф"

"Тріумф" — чарівна комедія з дуже французьким характером. Її головний герой — не дуже успішний театральний режисер Етьєн, який мріє вирушити з гастролями до Парижа. Його актори — а це аматорська трупа у в’язниці — тільки й думають, як опинитися за її межами... "Тріумф" — учасник програми Каннського кінофестивалю у 2020-му й володар призу в категорії "найкраща комедія" Європейської кіноакадемії.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.