До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що дивитися на фестивалі "Нового німецького кіно"

15 жовтня в Києві, у кінотеатрі "Жовтень", почнеться фестиваль "Нове німецьке кіно". У програмі найкраще німецьке кіно за останній рік — наприклад, нова стрічка культового режисера Крістіана Петцольда "Ундіна". Розповідаємо про фільми, які не можна проґавити.

"Ундіна"

Прем’єра нового фільму лідера Берлінської школи Крістіана Петцольда відбулася на кінофестивалі в Берліні взимку, де стрічка дістала дві нагороди — приз критиків ФІПРЕССІ й нагороду за найкращу жіночу роль (її отримала актриса Паула Бер). "Ундіна" — класична історія кохання, що розгортається в сучасному Берліні. "Красуня Ундіна знає все про архітектуру Східного й Західного Берліна, її розповідями заслуховуються відвідувачі виставки, вони полонять серце Крістофа. Знайомство молодих людей у містичний спосіб зближує їх. Але в минулому Ундіни криється таємниця — фатальний роман із чоловіком, який її зрадив...".

Реклама
"Берлін Александрплац"

"Берлін Александерплац" цього року боровся за "Золотого ведмедя" Берлінського кінофестивалю. Це екранізація популярного однойменного роману Альфреда Дебліна 1929 року — історія про простого вантажника, який намагається налагодити життя після виходу з в’язниці в Берліні 1920-х. Режисер Бурхан Курбані переніс місце дії роману в сучасний йому Берлін. Його герой — не німець, а нелегальний мігрант із Західної Африки. Він хоч і заприсягнув стати кращою людиною, однаково під впливом обставин вливається до підпільного світу німецької столиці...

"Мій кінець. Мій початок"

Саскія Розендаль, зірка стрічки "Робота без авторства" про художника Герхарда Ріхтера, грає головну роль у драмі "Мій кінець. Мій початок". Нора й Арон разом уже два роки й дуже люблять одне одного. Якось вони опиняються в банку під час пограбування. Злочинець випадково стріляє в Арона, і він помирає в Нори на руках. Після цього дівчина намагається затамувати біль і проводить ніч із іншим чоловіком. Поки поліція розслідує пограбування, стосунки Нори й нового знайомого поступово розвиваються.

"Ім’я"

Прекрасне сатиричне кіно режисера Зенке Вортманна. Місце дії — квартира сімейної пари університетських викладачів з репутацією снобів. Молодший брат господині дому — добрий, але поверховий хлопець — повідомляє: у нього скоро буде син, і вони з дружиною придумали йому чудове ім’я — Альфред. Розгорається сімейний скандал, що має несподівані наслідки.

Фестиваль "Нове німецьке кіно" триватиме в кінотеатрі Жовтень з 15 по 21 жовтня. Також — в Одесі, Харкові, Дніпрі та Маріуполі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.