До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що дивитися на фестивалі "Вечори французького кіно"

23 січня в Києві розпочинається щорічний фестиваль "Вечори французького кіно", а це означає, що нас чекають найкращі французькі фільми. Серед них, наприклад, "Портрет дівчини в вогні" Селін Ск'ямми, який цього року був номінований на "Золотого глобуса" у категорії "Найкращий іноземний фільм". Vogue.ua вибрав 4 стрічки в програмі фестивалю, які не можна прогавити.

Кадр з фільму "Портрет дівчини в вогні"
"Особливі"

"Особливі" – світле кіно про дітей з аутизмом і пару небайдужих чоловіків, які присвятили їм життя (їх грають Венсан Кассель і Реда Катеб). Француз Брюно, герой Касселя, багато років утримує щось на зразок притулку для підлітків, які втекли з дому, а допомагає йому в цьому давній друг Малік. Режисер фільму – Олів'є Накаш, якого глядачі добре пам'ятають за роботу над комедією "1+1", прекрасного фільму про паралізованого аристократа і хлопця, який береться допомагати йому спочатку за гроші, а тоді стає його другом. Прем'єра "Особливих" відбулася в Каннах 2019 року, де режисер розповів, що ця історія основана на реальних подіях: він багато років приятелював з двома благородними парижанами, які допомагають підліткам з аутизмом, і, по суті, екранізував їхню історію.

Реклама
"Крихітка-зомбі"

Фільм французького режисера Бертрана Бонелло ("Святий Лоран. Страсті великого кутюр'є") розповідає історію гаїтянки Мелісси, внучки найвідомішого зомбі в світі Клервіуса Нарциса, яка потрапляє в елітну школу для дівчаток і, щоб влитися в таємний орден, ділиться історією свого дідуся. Однокласниця Мелісси звертається до її тітки – гаїтянської чаклунки, щоб та допомогла їй пережити розставання з бойфрендом. Зомбі вже давно стали частиною сучасної поп-культури, але фільм Бертрана Бонелло – нетривіальний погляд на тему.

"Портрет дівчини у вогні"

"Французька режисерка Селін Ск'ямма представила спекотну і розкішну історію кохання двох лесбіянок, яка стала потрясінням для "Золотого глобуса": чоловіки в основному перебувають за кадром, їх не видно і не чути – ця історія тільки про жінок", – так пише про стрічку британський Vogue, який включив "Портрет дівчини у вогні" до списку найкращих картин, знятих жінками 2019 року. Сюжет картини такий: художниця Маріанна (Ноемі Мерлан) приїжджає виконати таємне завдання – намалювати передшлюбний портрет леді (Адель Енель). Вона повинна зробити це таємно, бо леді відмовляється позувати. Погляд Маріанни – це щось середнє між спогляданням художниці, яка запам'ятовує риси предмета її уваги, і закоханим поглядом жінки, яка пригнічує власний потяг до іншої жінки. Фільм був номінований на "Золотого глобуса" і досі номінований на BAFTA. Окремо слід сказати про дует чарівних молодих акторок Адель Енель і Ноемі Мерлан.

"Однієї чарівної ночі"

За цю роль К'яра Мастрояні отримала нагороду як найкраща акторка на Каннському кінофестивалі. Вона грає Марію – викладачку юриспруденції в університеті і справжню парижанку за своєю суттю. Марія заміжня, і в той же час насолоджується свободою і чоловічою увагою. Після сварки з чоловіком вона ночує в готелі навпроти своєї квартири і згадує історію кохання зі своїм чоловіком, а також інші пригоди... "Однієї чарівної ночі" – французька романтична комедія в найкращому сенсі цих слів.

Фестиваль "Вечори французького кіно" триватиме з 22 до 29 січня в кінотеатрі "Оскар".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.