До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що треба знати про серіал "Зломовчання" з Ксенією Мішиною

У кінотеатрі ЦУМу відбулася презентація першого в Україні серіалу для стримінгової платформи — "Зломовчання" з Ксенією Мішиною в головній ролі. Перші три серії вже можна побачити на сервісі OLL.TV, а ми тим часом розповідаємо, чому цей серіал вартий уваги.

Події серіалу відбуваються в Україні й Хорватії. Його головна героїня — дружина впливового хорватського підприємця й керівниця доброчинного фонду Ольга (актриса Ксенія Мішина) дізнається про зникнення своєї племінниці в Києві. Вона вирушає на пошуки дівчини. Слід приводить її з Києва до хорватського міста Осієк. Ольга знайомиться з місцевим поліційником Володимиром (Дарко Мілас) і журналістом Стрібором (Горан Богдан), які так само як і вона, розслідують зникнення молодих дівчат. Разом їм вдається з’ясувати, що місцевий криміналітет заробляє на сексуальному рабстві й викрадає для цього юних українок.

Реклама

Ця драматична історія має цілком реальну основу — події, зображені в "Зломовчанні", справді відбувалися на початку 2000-х у Хорватії. Тоді стало відомо, що бізнесмени й політики примушують до сексуальних стосунків дівчат з місцевого дитячого будинку. Цей скандал прогримів на всю країну, а новина про знімання серіалу у 2021 році змусила одного з політиків зняти свою кандидатуру з виборів. Історію докладно описав у романах хорватський письменник і журналіст Драго Хедла "Славонська Трилогія", за мотивами яких і написано сценарій "Зломовчання".

"Зломовчання" — перший український серіал, знятий для стримінгу. Це один з найдорожчих і наймасштабніших українських телевізійних проєктів — бюджет сягнув аж 260 тис. євро за серію. Тривало знімання півтора року й відбувалося в Україні та Хорватії — зокрема, в Києві й хорватському місті Осієку, яке й фігурує в серіалі. Над створенням шестисерійної стрічки працювали компанії OLL.TV (Україна), Drugi plan (Хорватія) і Star Media (Україна). Українська актриса, зірка серіалу "Кріпосна" і шоу "Холостячка" Ксенія Мішина грає Ольгу. Компанію на знімальному майданчику їй склав хорватський актор Горан Богдан, відомий за участю в голлівудських серіалах "Фарго" й "Останні пантери".

Директор зі стратегії й розвитку бізнесу "Медіа Групи Україна" Федір Гречанінов зазначив, що "Зломовчання" — серіал європейського рівня, над яким працювали талановиті люди з різних країн. У результаті вийшов продукт нового рівня "щирості й прямоти", який не можуть собі дозволити телеканали через форматні обмеження. "Серіал порушує дуже актуальну для нас тему: за оцінками ООН, за роки незалежності понад чверть мільйона українців потрапили в рабство. Про це вкрай мало говорять, але ми вирішили, що це в жодному разі не можна замовчувати. Адже доки цю проблему замовчуватимуть, доти не зможуть знайти рішення", — підкреслив Гречанінов.

Доступ до нових епізодів "Зломовчання" відкриватиметься ексклюзивно на OLL.TV щоп’ятниці. Фінальна серія з’явиться на платформі 7 січня 2022 року. Вже наступного року на OLL.TV вийде ще три нові оригінальні серіали.

Як минула презентація серіалу, дивіться в нашій галереї:

<b>Зломовчання</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.