До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Все, що відомо про новий серіал Netflix "Сестра Ретчед"

Вже у вересні на Netflix виходить новий серіал Раяна Мерфі "Сестра Ретчед". По суті, це пріквел до подій, описаних у культовому романі Кена Кізі "Політ над гніздом зозулі". Vogue.ua знає подробиці.

"Сестра Ретчед"

Судячи з першого трейлеру, новий серіал Раяна Мерфі буде подібний одночасно до гламурного й розкішного "Голлівуду" й моторошного горору "Американська історія злочинів". "Сестра Ретчед", як обіцяє синопсис, покаже "зародження одного з найпідступніших персонажів у світовій культурі — Мілдред Ретчед", героїні письменника Кена Кізі, яка в 1960-ті ввійде в історію як символ терору й безмежної жорстокості. Події серіалу відбуваються задовго до описаних у романі. На дворі 1947 рік, Мілдред тільки приїздить до шпиталю в північній Каліфорнії. На той момент вона — медсестра, яка врятувала на війні сотні життів, але поступово ми бачимо, як експерименти над людьми, які проводять у шпиталі, захоплюють її, і вона перетворюється на монстра.

Реклама
"Сестра Ретчед"

Ретчед у виконанні однієї з найулюбленіших актрис Мерфі, Сари Полсон, — ввічлива, доглянута симпатична жінка. Гарно вдягнена, любить капелюшки, з прекрасними манерами, вона звертає увагу на те, як доглянуті люди навколо (легко може зауважити водієві щодо його брудних нігтів), і дуже не любить, коли хтось інший чіпає її речі (чудова сцена з персиком у трейлері). Всі ці деталі в поведінці героїні натякають із самого початку, що десь усередині цієї педантичної доглянутої жінки криється монстр, який так чи інакше вирветься назовні.

"Сестра Ретчед"

Робота над "Сестрою Ретчед" тривала понад два роки. За права на потенційний гіт боролися Hulu й Apple, але вони програли гігантові Netflix, який у 2020 році, здається, планує зібрати всі лаври й очолити всілякі глядацькі рейтинги. Для Раяна Мерфі зняти серіал про Мілдред Речтед — давня мрія. Вона посідає п’яте місце в списку найбільших лиходіїв кіно AFI (Американського інституту кіномистецтва) — після Дарта Вейдера, Ганнібала Лектора, Нормана Бейтса і Злої відьми Заходу. Ми всі дивилися оскароносний фільм Мілоша Формана "Політ над гніздом зозулі", де Мілдред блискуче зіграла Луїза Флетчер, але водночас світ насправді дуже мало знає про походження Ретчед. Тож коли Раян Мерфі натрапив на сценарій Евана Романскі, що оповідає її історію, то відчув, що час ближче познайомитися із цією культовою лиходійкою.

"Сестра Ретчед"

В інтерв’ю Vanity Fair Мерфі сказав: "Я відчуваю, що медсестра Ретчед — похідне від варварства. Вона стала заяложеною фразою для опису будь-якого інституційного зловживання владою. Що було найцікавішим, так це спроба створити емоційного персонажа з її дуже холодної репутації... Спроба з’ясувати кожну дрібницю її дитинства, відносин, сексуальності. Адже коли люди думають про Ретчед, то уявляють відлюдькувату, жорстоку й байдужу. Проте вона має багато сюрпризів".

Раян Мерфі зібрав яскравий акторський ансамбль у "Сестрі Ретчед". Поруч із Сарою Полсон — Джина Девіс, яка грає медсестру Бетсі Бейкер, Синтія Ніксон — її героїня керує виборчою кампанією хитрого губернатора Джорджа Улберна, Шерон Стоун — грає ексцентричну спадкоємицю Ленор Осгуд; також Джон Бріонес — доктор Ганновер, лікар-новатор, що випробовує на пацієнтах суперечливі методи лікування. В інтерв’ю Vanity Fair Сара Полсон зізналася, що працюючи над роллю, відчувала негатив до Ретчед, але потім зуміла зрозуміти свою героїню й причини її жорстокості.

"Сестра Ретчед"

"Багато хто з нас намагається зрозуміти, як вижити й залишитися нормальним, якщо від самого дитинства тебе оточує злість, ненависть і жорстокість. Це історія якраз про Ретчед. Я рада, що отримала змогу глибше зануритися в цього вигаданого персонажа, зрозуміти, чому вона така холодна... така відчужена... Коли ви дійдете до кінця першого сезону, то вже не дивуватиметеся, як і чому Мілдред стала саме такою. Ви можете сумніватися в її діях, можете засуджувати, але ви її зрозумієте".

"Сестра Ретчед"

"Сестра Ретчед" виходить на Netflix 18 вересня

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.