До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому треба переглянути серіал "Чепелвейт" з Едрієном Броуді

"Чепелвейт" — новий серіал-горор, екранізація оповідання Стівена Кінга "Поселення Єрусалим". Головну роль у проєкті зіграв Едрієн Броуді, а прем’єра відбудеться 22 серпня на oll.tv.

Фото — vanityfair.com

Написане як листи оповідання "Поселення Єрусалим" опубліковано в 1978 році. Його головний герой — аристократ Чарльз Бун, що живе в селі в штаті Мен, у середині XIX століття. Після смерті молодої дружини чоловік переїжджає до фамільного маєтку Чепелвейт, який успадкував від далеких, ледве знайомих родичів. У старовинному готичному особняку він зануриться в історію своєї сім’ї, а також стикнеться з містичними силами. Впоратися з ними герою допомагатиме гувернантка його дітей Ребекка Морган, прогресивна жінка, відвертість і сміливість якої стане викликом для консервативної сільської громади. За словами Кінга, оповідання "Поселення Єрусалим" стало варіацією на тему Едгара Аллана По й Генрі Джеймса.

Реклама

Два роки тому стало відомо, що Стівен Кінг перетворить своє оповідання на серіал. Цікаво, що письменник, дуже вимогливий до сценаріїв на основі своїх книг, сам написав сценарій майбутнього серіалу. "Чепелвейт" складається з десяти серій, а Кінг в інтерв’ю зізнався, що написати сценарій для десяти серій — це наче написати кілька книг.

Фото — vanityfair.com

Роль Чарльза Буна в "Чепелвейті" зіграє Едрієн Броуді — лауреат "Оскара", зірка фільмів "Піаніст", "Учитель на заміну", "Готель „Гранд Будапешт"". З чуток, він був головним фаворитом на цю роль у самого письменника. Герой Броуді — аристократ, у минулому капітан, що плавав на китобійному судні й пішов у відставку. Саме в морі загинула і його молода дружина — унаслідок нещасного випадку. Партнеркою Броуді на знімальному майданчику стала канадська актриса Емілі Гепмшир, зірка серіалу "Шиттс Крик". Вона зіграла няню дітей Чарльза Буна — Ребекку.

Фото — vanityfair.com

Судячи з трейлеру, серіал знято в найкращих традиціях екранізацій Кінга — тут багато саспенсу, привиди ховаються по кутках, ну а найцікавіше те, що глядачеві не ясно — чи справді в загадковому готичному будинку живуть привиди, або все це — плід розпаленої фантазії героя Броуді? В інтерв’ю Vanity Fair режисери Пітер і Джейсон Філларді зізнаються, що навмисне заплутують глядача. "Ми навмисно граємо із цим, щоб наша аудиторія гадала. Це фільм про будинок з привидами? Можливо. У пілотній серії ви дізнаєтеся, що Чарльз також мав певні психологічні проблеми, як і всі його родичі. У чому небезпека? Що ж, його хвороба й далі розвивається".

За сюжетом, герой Бруоді стикнеться з агресією з боку жителів села, куди він приїхав. Одна з причин агресії пов’язана зокрема й з тим, що капітан і його сім’я, на думку оточення, порушують підвалини консервативного суспільства, а його діти — темношкірі. Отже, серіал покаже зіткнення — між новим способом мислення і старими засадами.

Знімали серіал в атмосферних місцях — у Галіфаксі Нової Шотландії (Канада), на березі Атлантичного океану. Працювати над серіалом почали у квітні 2020 року, але кілька разів брали паузу через локдаун. В Україні серіал покажуть уже 22 серпня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.