До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому варто побачити фільм "Красивий хлопчик" з Тімоті Шаламе

У світовий прокат представили стрічку "Красивий хлопчик" з Тімоті Шаламе і Стівом Кереллом в головних ролях. Режисер картини бельгієць Фелікс ван Грунінген, а продюсер Бред Пітт. Vogue UA знає, чому всім варто подивитися цей фільм.

Постер до фільму "Красивий хлопчик"

Фільм оснований на мемуарах батька і сина Девіда і Ніка Шеффів. Девід Шефф – один з успішних американських журналістів. 2005 року він написав статтю для New York Times "Мій залежний син" – про те, як його син боровся з наркотичною залежністю. На основі статті 2008 року надрукували його книгу мемуарів, яка миттєво стала бестселером. Буквально в той же час його син Нік написав власну книгу мемуарів, де показав ті ж події з іншого боку. Випущені одночасно, обидві книги стали бестселерами, що не дивно: разом вони демонструють, як наркотики впливають не тільки на залежних, але і на їх близьких, підносять проблему залежності як сімейне захворювання.

Реклама
Кадр з фільму "Красивий хлопчик"

Задумавши фільм, режисер Фелікс ван Грунінген хотів втекти від кліше, якими зазвичай зображують наркоманію. Голлівуд часто концентрувався на поверхневій стороні залежності або швидкому одужанні, в той час, як "Красивий хлопчик" зосереджується на циклах рецидиву. Поки пристрасть Ніка знищує його, Девіда мучить відчай, почуття провини і безнадійність. Залежність в цьому фільмі – головний герой.

Кадр з фільму "Красивий хлопчик"

Більшість історій про наркоманію, з їх типовими щасливими фіналами, не наважуються робити того, що зробив "Красивий хлопчик" – засмутити і, може навіть, розчарувати глядача. Фільм важкий, фільм пригнічує. Рецидиви Ніка здаються незрозумілими, а Девід стає все більш безпорадним. При цьому фільм не намагається вирішити неможливе і відповісти на питання, як або чому люди стають залежними від наркоманії.

Кадр з фільму "Красивий хлопчик"

"Ми говоримо про зловживання наркотиками як про моральний провал, – розповідає Шаламе. – Ми сподіваємося, що цей фільм дасть поштовх розмовам, в яких проблеми залежності більше не будуть табу".

Прем'єра "Красивого хлопчика" відбулась на кінофестивалі в Торонто у вересні, і він став його головною сенсацією. Перш за все, через нетиповий режисерський підхід до проблеми, а, по-друге – через потужну акторську гру. Стіву Кероллу і Тімоті Шаламе за цю роботу вже пророкують головні нагороди зі світу кіно. Тіматі Шаламе, один з найсильніших акторів свого покоління, примудрився працювати над цією роллю, паралельно граючи короля Генріха V в драмі "Король".

Фільм вийшов у світовий прокат 12 жовтня за підтримки Amazon Studious.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.