До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що потрібно знати про Дейзі Рідлі

Обкладинка американського Vogue, знята Маріо Тестіно, модні виходи на червоні доріжки в нарядах Calvin Klein і Valentino – все це стало реальністю для молодої, нікому невідомої актриси Дейзі Рідлі після зйомок в кіносазі "Зоряні війни". Vogue.ua розбирається, звідки взялася Дейзі.

Кадр з фільму "Зоряні війни: Останні джедаї"
Про вибір акторів

У Джорджа Лукаса, який ще в студентські роки придумав сюжет "Зоряних воєн", було одне важливе правило: запрошувати на головні ролі в фільм тільки новачків. Наприклад, Кері Фішер, виконавиці ролі принцеси Леї, коли вона знімалася в четвертому епізоді, було всього 20 років, і до цього вона зіграла лише в одному фільмі – сумнівному ромкомі "Шампунь". Приблизно така ж історія трапилася і з Дейзі Рідлі. Режисер Джефрі Джейкобс Абрамс, який 2014 року взявся за нову трилогію, вирішив повторити логіку Лукаса і запрошував на центральні ролі невідомих акторів. Так "Зоряні війни: Пробудження сили" стали першим великим фільмом 23-річної актриси Дейзі Рідлі – до цього часу дівчина зіграла всього лише в трьох британських серіалах. До речі, щоб підзаробити, Дейзі працювала офіціанткою в одному з лондонських пабів – і звільнилася звідти, коли дізналася про призначення на "Зоряні війни". Прослуховування на роль, до речі, зайняло сім місяців.

Реклама
Дейзі Рідлі на прем'єрі фільму "Зоряні війни. Останні джедаї"
Роль, яку грає

У новій трилогії Дейзі грає сміливу дівчину на ім'я Рей, одну з головних персонажів фільму. Її батьки були бідняками, і викинули дівчинку, коли та була дитиною. Рей вижила, добуваючи і очищаючи сміття для продажу. Згодом Рей стала частиною Опору, виявивши в собі силу. У новому фільмі "Зоряні війни. Останні джедаї" навколо Рей зосереджена велика частина сценарію. Рей вирушає на загублену планету, щоб відшукати Люка Скайвокера, останнього магістра-джедая в галактиці і останню надію Опору. В інтерв'ю дівчина не раз повторювала, що ніколи не була фанатом "Зоряних війн", але їй дуже приємно бути частиною легендарної історії. "Всі говорять, що я стала прикладом для наслідування для маленьких дівчаток, але я – не Рей, вона набагато краща за мене".

До слова, зйомки у фільмі далися Дейзі не просто. Коли 2014 року вона почала зніматися в сьомому епізоді, режисер Джефрі Джейкоб Абрамс сказав їй: "Це не просто роль у фільмі. Це релігія для людей. Пам'ятай про це". Після цього, зізнається дівчина, вона боялася приходити на знімальний майданчик – а раптом, щось піде не так? По-друге, роль вимагала серйозної фізичної підготовки – Дейзі навіть закінчила спеціальну школу бойових мистецтв, щоб навчитися справлятися зі світловим мечем. "Коли справа стосується світлового меча, ви не можете просто взяти і розмахувати ним, як це роблять діти всього світу у своїх спальнях. Ні, там є порядок, і він непростий".

Стиль

У фільмі Рей – сильна, гнучка, легко справляється зі світловим мечем і нічого не боїться. Вона носить зручну зачіску – її волосся зібране в три гладких пучка від маківки до потилиці, і такий же зручний, простий одяг, що, моментами, нагадує про її безпритульне життя – укорочені штани і жилет з натуральної тканини. Але якому стилю Дейзі Рідлі надає перевагу в житті?

Рідлі прихильниця суконь – практично всі її публічні образи складені на їх основі. При цьому, дівчина і її стилісти експериментують з кроєм і фактурами, не бояться яскравих відтінків і незвичайних деталей. Сукня з чорного нейлону Calvin Klein, наряд Mary Katrantzou з строкатим принтом, топ і пишна спідниця Chanel, блискуче плаття Monse – тендітній і витонченій актрисі личить все.

<b>дейзи ридли</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.