До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що відомо про новий серіал Netflix "Імператриця"

Серіали про життя монархів — справжні гіти сучасного телебачення. Скоро Netflix потішать шанувальників новою костюмованою історичною драмою: цього разу в центрі уваги австрійська імператриця Єлизавета Баварська, яка ввійшла в історію як принцеса Сісі. Все, що відомо про серіал "Імператриця", читайте на vogue.ua.

Сюжет

У серпні 1853 року зустрілися двоє молодих людей. Ця фатальна зустріч і кохання з першого погляду вплинуть на долі багатьох. Він — імператор Австро-Угорщини Франц Йосип, вона — Елізабет фон Віттельсбах, принцеса Баварії й сестра Олени, з якою Франц має одружитися... У фокусі серіалу — перші роки життя принцеси при австрійському дворі, її стосунки з новою родиною й чоловіком. "Глядач побачить блискучий ілюзорний світ, у якому юній Сісі доводиться боротися за своє місце при дворі, а також за право не тільки бути номінальною фігурою в імперії".

Реклама
Ромі Шнайдер у фільмі "Сісі"

"Імператриця" матиме шість серій, і, за чутками, творці розраховують щонайменше на два сезони. Серіал може повторити успіх "Корони", з огляду на той факт, що Єлизавета Баварська — одна з найпопулярніших принцес у світі, яку не раз зображували на екрані. Найпопулярнішу інтерпретацію Сісі на екрані запропонував у 1950-ті режисер Ернст Марішка, а роль Сісі зіграла німецька актриса Ромі Шнайдер.

Хто зіграє принцесу Сісі

Перевершити Ромі Шнайдер у найзнаковішій ролі в її кар’єрі, безумовно, непросто. Для легендарної імператриці Netflix вибрав порівняно невідому актрису: Домінік Девенпорт. Американка швейцарського походження запам’яталася роллю у фільмі "Нічний потяг до Лісабона" з Джеремі Айронсом. Згідно із синопсисом, у серіалі вона покаже "принцесу-пустунку, яка закохується у Франца Йосипа, але вважає двір Габсбургів у Відні токсичним кодлом". Домінік Девенпорт у захваті від своєї героїні. "Коли я думаю про Сісі, перше, що мені спадає на думку, — це пам’ятник їй: вона на троні над усіма, увінчана міфами. Я дуже вдячна, що я нова Сісі, і можу показати, якою людиною вона була: молодою дівчиною з великими мріями, готовою боротися за своє бачення світу". Німецький актор Яннік Шуманн зіграє імператора Франца.

Принцеса Сісі й політика

Шанувальники трилогії Ернста Марішки 1950-х можуть бути здивовані новою екранізацією історії Сісі. Сценарист Катаріна Ейссен пообіцяла не тільки розповісти про кохання Сісі й імператора Франца та війну проти її мачухи, а й про інші політичні сюжети. В юності Сісі часто виступала проти жорсткої політики сім’ї чоловіка. Рішуча феміністка й заповзятлива жінка, Сісі відрізнятиметься від ролі, яку зіграла Ромі Шнайдер. У серіалі також ітиметься про кризи початку її правління, як-от конфлікт у Криму, австрійська окупація Північної Італії та війна з Пруссією. "Історія Сісі — це позачасова історія: вона молода ліберальна жінка, яка бореться за незалежність у досить ворожому середовищі, — кажуть творці серіалу. — Здається, що історія повторюється — сьогодні в неї могла б взяти інтерв’ю Опра Вінфрі". Знімати серіал почнуть уже навесні в Німеччині, а на екрани він вийде 2022 року.

Імператриця Сісі

За матеріалами Vogue.fr

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.