До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 найкращих серіалів про політику

Серіали про політику – справжній гіт сучасного телебачення: по це красномовно свідчить кількість телепремій, які свого часу дістали такі шоу, як "Картковий будинок" чи "Західне крило". В нашій добірці – тільки найкращі та найтитулованіші серіали про напружений світ великої політики з яскравими акторськими роботами та правдивим, наче життя, сюжетом.

"Західне крило"


Реклама

Культовий серіал сценариста й продюсера Аарона Соркіна, справжнього майстра політичних драм ("Суд над чиказькою сімкою", "Стів Джобс", "Новини"). Сім сезонів шоу, що виходило з 1999 по 2006 роки, стало зануренням у роботу та повсякденне життя вигаданої адміністрації президента США. Один з найуспішніших серіалів в історії цілком заслужив два "Золоті глобуси" й аж 26 премій "Еммі".

"Віцепрезидент"

Харизматична акторка Джулія Луї-Дрейфус блискавично зіграла Селіну Маєр – амбіційну політикесу, люблячу жінку та мати, яка робить карколомну політичну кар’єру та стає віцепрезиденткою. Але керування Білим домом видається не таким, про яке жінка мріяла... "Віцепрезидент" – один з найсмішніших серіалів 2010-х, який точно варто передивитися, навіть якщо один раз ви його вже бачили. Його режисер – Армандо Іаннуччі, людина з тонким почуттям гумору, у доробку якого такі стрічки, як "Смерть Сталіна" та "Історія Девіда Копперфілда".

"Скандал"

Цей американський політичний трилер — виплід фантазії Шонди Раймс, яка створила "Анатомію Грей", "Як уникнути покарання за вбивство" та "Бріджертонів". Раймс — телевізійний геній та королева якісних, багаторічних драм. "Скандал" тривав 124 епізоди й розповідав про життя Олівії Поуп (Керрі Вашингтон), вашингтонської експертки з керування політичними кризами, яка паралельно мала пристрасний роман з президентом США. Серіал, від якого буквально не можна відірвати погляду, доки не додивишся усі 124 епізоди.

"Картковий будинок"


Захопливий серіал Netflix про життя Білого дому "Картковий будинок". Серіал здобув кілька премій "Еммі" та "Золотий Глобус" і став новою віхою в кар’єрі актора Кевіна Спейсі (що затьмарилася скандалом про сексуальні домагання), а його ключова героїня Клер Андервуд — дружина президента США, а потім і безпосередньо президент Штатів — ідеально втілила на екрані образ сучасної залізної леді. В основі серіалу знаменита книжка британського консервативного політика й журналіста Майкла Доббса.

"Батьківщина"

Ще один культовий серіал 2010-х, що тішив глядачів довгих вісім років. У центрі сюжету – агентка ЦРУ Керрі Меттісон (Клер Дейнс) та снайпер-розвідник Броуді (Демієн Льюїс). Він зник під час виконання складної місії в Іраку. Вісім років його вважали загиблим, а потім врятували з полону терористів. Головна інтрига "Батьківщини" пов’язана з намаганням визначити, хто зрадник, а відтак – з намаганням очистити ім’я того, хто насправді зрадником не був...

"Політик"

Новий телевізійний проєкт Раяна Мерфі, який прославився гітами "Поза", "Частини тіла" та "Американська історія злочинів". Головний герой Пейтона Гобарта (Бен Платт) – багата "дитина" з великими політичними мріями, упевнена, що легко досягне успіхів у великій політиці. Хоча Пейтон — центральний персонаж, його мати, Джорджина (Гвінет Пелтроу), постійно краде увагу глядача, особливо в другому сезоні, де ми бачимо, як вона випадково балотується на пост губернаторки Каліфорнії...

"Державний секретар"

120 напружених серій про амбітну Елізабет Маккорд, яка посідає пост держсекретаря США та намагається знайти баланс між особистим життям і кар’єрою найголовнішої людини в державі. Амбітний серіал висвітлює, що означає бути жінкою у великій політиці (до речі, на сьогодні Америка знає тільки три держсекретарки у власній історії – Мадлен Олбрайт, Кондоліза Райс та Гілларі Клінтон). У серіалі знімалися Теа Леоні та Морган Фрімен.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.