До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 мюзиклів, які варто подивитися кожному

Від "Джентльмени віддають перевагу блондинкам" до "Енні" — розповідаємо про сім обов’язкових до перегляду мюзиклів.

"Джентльмени віддають перевагу блондинкам", 1953

"Діаманти — найкращі друзі дівчат", — співає Мерилін Монро в найвідомішій сцені мюзиклу "Джентльмени віддають перевагу блондинкам", одягнена в рожеву сукню-футляр і помітні коштовності. У цьому фільмі Мерилін і Джейн Рассел грають двох леді, що живуть у Парижі світським життям, на яких полює приватний детектив.

Реклама
"Шоу страхіть Роккі Хоррора", 1975

Воістину унікальне поєднання музичної комедії й наукової фантастики, знаменитий фільм Джима Шармана, створений за мотивами театральної постанови Річарда О'Бріна, поєднує в собі всі компоненти, потрібні для культового фільму: від Сьюзен Сарандон у ролі наївної нареченої й Тіма Каррі в ролі професора Франкенштейна з іншої планети, до сюжету, сповненого вечірок, вбивств, сексу й метафізичних переживань.

"Брати Блюзи", 1980

Культова історія про Джейка й Елвуді Блюзів, двох братів, якими рухає місія врятувати дитячий будинок, у якому вони виросли. У темних окулярах і капелюхах, вони вирушають на пошуки своїх колишніх товаришів, щоб реорганізувати рок-групу.

"Крамничка страхіть", 1986

Спочатку малобюджетний фільм Роджера Кормана, потім бродвейський мюзикл, і нарешті екранізація Френка Оза, що стала культовою серед шанувальників божевільних сюжетів, "Крамничка страхіть" оповідає про пригоди продавця флористичної крамнички в Лос-Анджелесі. Щоб залучити клієнтів, він знаходить загадкову рослину, яка живиться людською плоттю. Непереборна суміш жаху й кітчу!

"Плакса", 1990

Ще один рок-н-рольний мюзикл, у якому розповідається про кохання молодого бунтаря й дівчини з гарної родини. В одній зі своїх знаменитих ролей Джонні Депп грає сентиментального молодого бандита, який може плакати тільки одним оком.

"Богема", 2005

Легендарна історія й абсолютно культова музична комедія — "Богема" Кріса Коламбуса, знята за мотивами оригінального мюзиклу Джонатана Ларсона (частково заснованого на опері Джакомо Пуччіні), оповідає про групу бідних молодих художників, які намагаються вижити в нью-йоркському районі Іст-Віллідж у 80-х. Однією з особливостей історії стало й те, що персонажі або хворі на туберкульоз, або страждають на СНІД, який тоді був дуже поширений в Америці.

"Енні"

Спочатку комікс, потім музична комедія на Бродвеї в 1977 році, а потім кілька екранізацій "Енні" розповідають історію молодої сироти, яка шукає своїх батьків і на своєму шляху переходить дорогу мільярдерові й парочці бандитів.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.