До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 прекрасних горорів, які виходять у прокат цього року

2021 рік обіцяє подарувати нам кілька яскравих фільмів жаху — від продовження культової "Пили" до "Алеї жаху" Гільєрмо дель Торо з Кейт Бланшетт і Бредлі Купером. Список найочікуваніших (і моторошних) горорів шукайте нижче.

Аня Тейлор-Джой у фільмі "Минулої ночі в Сохо"
"Кендімен"

Режисерці Ніа ДаКоста було всього два роки, коли в 1992 році вийшла оригінальна версія фільму "Кендімен" — історії про маніяка з гаком замість руки, який з’являється, якщо вимовити його ім’я перед дзеркалом п’ять разів. Нині Ніа ДаКості 31 рік і вона співпрацює з оскароносним продюсером Джорданом Пілом, визнаним майстром жаху, щоб дати нове життя популярному фільму. У головній ролі Ях’я Абдул-Матін II ("Аквамен", "Хранителі"). Продовження фільму розширює теми оригіналу, повертаючи нас до Кабріні-Грін у Чикаго, де оригінального Кендімена було колись убито за те, що він був темношкірим чоловіком, закоханим у білу жінку. Без сумніву, "Кендімен" — один з найочікуваніших релізів року.

Реклама
"Пила: Спіраль"

Колись культова франшиза повертається на екрани з участю двох легенд, Семюеля Л. Джексона і Кріса Рока, які зіграють головні ролі в дев’ятій частині. Режисер "Пили" — Даррен Лінн Боусман, а дев’ята частина являє собою детективний трилер про серійного вбивцю, що націлився на поліційників і залишає для них спіральні символи своєї візитною карткою. На нас чекає 90 хвилин адреналіну й кривавих сцен з участю двох прекрасних американських акторів.

"Непорочна діва"

У біографії 82-річного голландського режисера Пола Верховена — культові фільми "Основний інстинкт" (1992) і "Шоу дівчата" (1995). Нещодавно метр "еротичного трилера" зняв стрічку "Вона" (2016), що дістала визнання критиків, з Ізабель Юппер у головній ролі. Його новий фільм "Непорочна діва" із Шарлоттою Ремплінг у головній ролі описано як "еротичний жах лесбійських черниць", і, схоже, це квінтесенція стилю Верховена. Звабливо, збудливо і, як і всі роботи Верховена, оригінально.

"Минулої ночі в Сохо"

Едгар Райт, творець культового британського телесеріалу Spaced, зняв шість фільмів, зокрема й фільм про зомбі "Шон з мертвих" і трилер "Малюк на драйві" (2017). Його фільми веселі й динамічні, і в них багато відсилань до світового кінематографа. У своєму останньому проєкті Райт робить стрибок у часі й переносить нас у Лондон 1960-х. Фільм "Минулої ночі в Сохо" з Анею Тейлор-Джой із серіалу "Хід королеви" і Меттом Смітом з "Корони" (який у ретро-стилі має дуже дотепний вигляд) починається з психологічної інтриги, яка підсилюється в міру розвитку сюжету.

"Алея жаху"

Психологічний трилер ґрунтується на однойменній книзі Вільяма Ліндсі Грешема 1946 року. "Алея кошмарів" — витвір лауреата "Оскара" Гільєрмо дель Торо (одна з найяскравіших останніх його робіт — "Форма води" 2017 року). У фільмі дель Торо зібрав зірковий ансамбль, до якого входять Бредлі Купер, Кейт Бланшетт, Тоні Коллетт і Віллем Дефо. Історія фокусується на аферисті Стені Карлайлі, який працює карнавальним фокусником і видає себе за людину, що чує голоси мертвих. Як і у разі з іншими фільмами дель Торо, можна сподіватися захопливого та стильного фільму, посмак від якого триматиметься ще довго після закінчення титрів.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.