До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 стильних вестернів, які варто переглянути

Цього сезону на подіумах багато відсилань до ковбойського стилю: ковбойські черевики, бахрома, шкіряні ремені, хустинки на шию і косухи присутні у Christian Dior, Isabel Marant. У новому сезоні дизайнери пропонують зануритися з головою в американський стиль кінця ХIХ століття, а Vogue.ua вибрав п'ять стильних вестернів для потрібного настрою.

"Джанґо вільний"

Фільм Квентіна Тарантіно про ексцентричного мисливця за головами на прізвисько "Дантист" і його помічника-раба Джанґо з'явився на екранах 2012 року. "Джанґо вільний" вирізняється якісною художньою роботою по костюмах Шерен Девіс. Натхненням для художниці послугував вестерн-серіал "Бонанца", знятий в 1950-70-х роках. Кожен з образів тут продуманий до дрібниць, але, мабуть, найбільше запам'ятався яскраво-синій костюм з білим жабо Джанґо. Цей образ був буквально перенесений з картини Томаса Гейнсборо "Хлопчик у блакитному".

Реклама
Кадр з фільму "Джанго вільний"
Кадр з фільму "Джанго вільний"

Кадр з фільму "Джанго вільний"

"Одного разу на Дикому Заході"

Знаменитий вестерн 1968 року, знятий режисером Серджіо Леоне. Головні ролі виконали Клаудія Кардинале, Генрі Фонда, Джейсон Робардс, Чарльз Броснан – акторський склад дуже яскравий. Роки йдуть, а цей фільм, як і костюми героїв, як і раніше залишається актуальним.

Кадр з фільму "Одного разу на Дикому Заході"

Кадр з фільму "Одного разу на Дикому Заході"

Кадр з фільму "Одного разу на Дикому Заході"
"Мерзенна вісімка"

Ще один фільм Тарантіно, який вийшов на екрани 2015 року. Його дії відбуваються через кілька років після Громадянської війни в північному штаті Вайомінг, США. Цього разу художником по костюмах виступила Кортні Гоффман. У неї було завдання створити образи, які мали стати культовими. Кортні вдалося.

Кадр з фільму "Мерзенна вісімка"

Кадр з фільму "Мерзенна вісімка"

Кадр з фільму "Мерзенна вісімка"
"Австралія"

Військова драма австралійського режисера База Лурмана з участю Ніколь Кідман і Г'ю Джекмана, яку номінували на "Оскара" за найкращий дизайн костюмів 2009 року. Художником з костюмів стала Кетрін Мартін. Оскільки дія відбувається на фермі в Австралії, героїня Кідман носить багато зручного одягу в жокейському стилі – штани для верхової їзди, білі сорочки, високі чоботи. Натхненням для цього образу, за словами Кетрін Мартін (дружина База Лурмана, яку він запрошує до співпраці в багатьох своїх фільмах), стала Коко Шанель. В образі Сари Ешлі також можна помітити стиль кантрі і акценти, характерні для мілітарі-образів – наприклад, костюми з накладними плечима.

Кадр з фільму "Австралія"

Кадр з фільму "Австралія"
Кадр з фільму "Австралія"
"Шанхайський полудень"

"Шанхайський полудень" – це історія про китайця Чонг Вана, що приїхав на Дикий Захід рятувати вкрадену принцесу. В цьому фільмі досконале все: актори – Оуен Вілсон, Джекі Чан і Люсі Лью, сюжет, локація та дизайн костюмів. Фільм знятий 2000 року, але "оформлений" як класичний вестерн – з різноманіттям піджаків з замші, бахроми і хустинок на шию.


Кадр з фільму "Шанхайський полудень"
Кадр з фільму "Шанхайський полудень"
Кадр з фільму "Шанхайський полудень"

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.