До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найвідоміших жіночих банд в історії кінематографу

Восени 2019 року представлять одразу два фільми про жіночі банди: перезапуск культової кінострічки "Ангели Чарлі" і основану на реальних подіях картину "Стриптизерки". В очікуванні цих прем'єр, vogue.ua згадує 5 культових жіночих "угруповань" в історії кіно.

"Ангели Чарлі"

Потрібно бути сміливцем, аби піти проти тріо дисциплінованих жінок-шпигунок, які володіють бойовими мистецтвами, влучною стрільбою і можуть закрутити голову. Фільм Макджі з Люсі Лью, Дрю Беррімор і Кемерон Діас – це кіноадаптація однойменного серіалу 1970-х років, в якій зіграли Фарра Фосетт, Жаклін Сміт і Кейт Джексон. Кожне з цих тріо було неймовірно крутим і завзятим – саме таким, яким його хотіли бачити в епоху, коли ролі спецагентів виконували лише брутальні чоловіки. У листопаді 2019 року на екрани вийде нова версія цієї культової стрічки, де Крістен Стюарт, Наомі Скотт і Елла Балінська візьмуть на себе ролі "ангелів" та обіцяють не поступитися крутизною своїм попередницям.

Реклама
"Круті дівчата"

Люди, які виросли в 2000-х, ніколи не припинять дякувати Тіні Фей за "Крутих дівчат" – одну з найкращих комедій всіх часів. Стрічка, у якій сюжет розвивається в типовій американській середній школі, наповненій стереотипами, була приречена на успіх. У ній одну зі своїх найкращих ролей зіграла Ліндсі Логан, роль стерво Реджини Джордж залишається найбільш нетиповим персонажем Рейчел Макадамс, як і роль маргінальної художниці Ліззі Каплан, яка намагалася зруйнувати ієрархічну соціальну культуру школи. У стрічці є повно цікавих елементів, ну а група популярних дівчат "Баунті" – найпам'ятніший з них.

"Клуб перших дружин"

Голді Гоун – пристаркувата кінозірка-алкоголічка, Бетт Мідлер – виснажена мати-одиначка, Даян Кітон – жінка, яка страждає від нервових розладів. Всі вони є старими подругами та зустрічаються на похоронах їхньої ровесниці, яка після одруження колишнього чоловіка з молодою дівчиною вкоротила собі віку. Ці трагічні події підштовхують їх помститися своїм колишнім чоловікам, які також покинули їх заради молодих жінок. Цей пам'ятний і веселий фільм зібрав три знакові акторки 1990-х, які перетворили своїх відчайдушних персонажів на незабутнє тріо.

"Невбиваний"

Після смерті чотирьох героїнь у першій частині кінострічки Квентіна Тарантіно "Невбиваний", Зої Белл, Розаріо Доусон, Трейсі Томс і Мері Елізабет Вінстед вирішують помститися "каскадеру Майку" за те, що він спокусився на їхні життя. Група дівчат розпочинає гонитву за персонажем Курта Расселла на своєму недавно придбаному Dodge Challenger 1970 року. Фільм закінчується жорстокою та захопливою сценою Тарантіно, у якій жінки рішуче і героїчно перемагають, таким чином стають однією з найкрутіших банд, які потрапили на великий екран.

"Бріолін"

Мабуть, кожна жінка, яка дивилася "Бріолін", мріяла бути частиною місцевого товариства "Леді в рожевому". Красиві, стильні, веселі, розкуті, самовпевнені – головні героїні Френчі, Марті і Джен змогли передати той самий дух молодості 1950-х років. Разом вони вчать сором'язливу Сенді, як позбутися зайвої наївності і відчути себе жінкою.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.