До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 нових документальних фільмів Netflix, які не можна проґавити

Ми вибрали п’ять нових документальних фільмів Netflix, які точно не дадуть вам занудьгувати, — а ще привнесуть у ваше життя щось нове. У нашому списку і гучний фільм "Мій учитель-восьминіг", і документальна стрічка про драму Брітні Спірс і її стосунки з батьком, і зворушливий портрет лесбійської пари, яка 65 років приховувала свої стосунки.

"Чирлідери"

Захопливий серіал, який занурює нас у світ американських чирлідерів. У центрі історії — команда підтримки коледжу Наварро, яка намагається виграти заповітний національний титул. Цікаво, що творці серіалу розглядають це заняття як окремий вид спорту, в якому багато пристрасті й самовіддачі. Це більше ніж спортивний документальний фільм: "Чирлідери" пропонує зазирнути в повсякденне життя американських підлітків і показує безліч проблем, з якими вони стикаються, від самоідентифікації до булінгу. "Чирлідери" здобули три премії "Еммі", а другий сезон нині в топі найпопулярніших серіалів Netflix.

Реклама
"Шумахер"

"Шумахер" — історія життя і неймовірної кар’єри легендарного перегонника, семиразового володаря "Формули-1" Міхаеля Шумахера: від його дитячих років до трагедії, що трапилася у 2013 році у французьких Альпах, коли Шумахер зазнав серйозної травми голови. Фільм побудований на численних інтерв’ю з родиною, друзями й колегами Шумахера, які дають змогу дізнатися, яким був легендарний спортсмен. Найзворушливіші моменти у фільмі стосуються спортсмена і його особистого життя: показані сцени весілля, кадри з дитячих свят. Також у фільмі родина Шумахера розповіла про нинішній стан спортсмена. "Він з нами, але він інший" — так сім’я Шумахера описує його стан після трагедії.

"Мій учитель-восьминіг"

У 2021 році режисер Крейг Фостер дістав премію "Оскар" за цей фільм, і якщо ви його ще не бачили, то заплануйте на найближчі вихідні. "Мій учитель-восьминіг" — історія про стосунки людини й восьминога: кілька років тому Фостер захоплювався фридайвінгом у Південній Африці, і впродовж року знімав на плівку одного молодого восьминога і його життя. Ця зворушлива стрічка — не тільки спостереження за твариною, а й розповідь про те, як восьминіг вплинув на життя автора фільму.

"Брітні проти Спірс"

Одна з найгучніших картин минулого року точно варта перегляду. Автори картини Netflix — журналістка Дженні Еліску й режисерка Ерін Лі Карр — планували зняти документальний фільм про творчість Брітні Спірс. Але під час роботи відкрилися нові факти, і в підсумку вони зняли фільм не тільки про творчість і музику, а й про "контроль і владу". Півторагодинна стрічка розповідає про життя артистки впродовж останніх 13 років і кидає світло на її стосунки з батьком, а завершується відвертим монологом Брітні в суді, який артистка виголосила 23 липня цього року. У ньому Спірс говорить про те, що опікуни кільканадцять років примушували її працювати й погрожували, давали препарати, щоб підсилити працездатність, а суд відмовляв їй у можливості найняти власного адвоката й подати прохання щодо скасування опіки.

"Таємне кохання"

"Таємне кохання" — продюсерська робота Раяна Мерфі ("Американська історія злочинів", "Голлівуд", "Ретчед"), під час перегляду якої ви напевне не зможете стримати сліз. Герої фільму — Террі Донаг’ю і Пет Геншель, які 65 років приховували від близьких і друзів свої стосунки, і тільки наприкінці життя, потрапивши в будинок для літніх людей, де виявилися єдиною одностатевою парою, зважилися розповісти всім про своє кохання. Дівчата зустрілися 1947 року, коли Террі грала в жіночій бейсбольній лізі, відтоді вони разом, але в ті часи зізнатися в тому, що ви — одностатева пара, було просто небезпечно для життя, тож багато років Террі й Пет тримали своє кохання в таємниці.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.