До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найкращих мінісеріалів 2022 року

Для тих, хто міг проґавити найцікавіші мінісеріали за останні пів року, ми склали добірку найкращих коротких шоу. Серед них гучний серіал про стосунки Памели Андерсон і Томмі Лі та драма про махінації в IT-індустрії з Амандою Сейфрід у головній ролі.

"Пем і Томмі"

У 1996 році Памела Андерсон та її чоловік, рок-зірка Томмі Лі, зняли аматорське секс-відео під час подорожі на яхті. За рік відео потрапило до мережі, а скандальні кадри з нього прикрасили перші шпальти жовтої преси в усьому світі. Знаменитості зрештою розлучилися, але виграли судовий позов проти Internet Entertainment Group, що опублікувало їхню касету (її поцупив і вигідно продав ображений на пару сантехнік). Саме цим драматичним подіям присвячений розкішний серіал "Пем і Томмі". В ролі Памели Андерсон – актриса Лілі Джеймс, схожість якої з найжаданішою білявкою 90-х просто приголомшлива. І сам серіал режисера Крейга Гіллеспі ("Я, Тоня") теж не пасе задніх – він смішний і дотепний.

Реклама
"Під знаменом небес"

"Під знаменом небес" – кримінальний мінісеріал Hulu, в основі якого – реальні моторошні події, що трапилися в 1984 році. Поліцейський детектив Джеб Пайра (його грає Ендрю Гарфілд) розслідує жорстоке вбивство матері-мормонки та її дочки, до якого причетна Церква Ісуса Христа Святих останніх днів. Сюжет створений за мотивами реальних подій 24 липня 1984 року, коли брати Лафферті вбили Еріку та Бренду Лафферті... Цікавий серіал про віру та пристрасть з прекрасною акторською грою.

"Вибула"

Американка Елізабет Голмс – унікальна жінка. Вона все життя мріяла присвятити себе винахідницькій роботі в царині медицини, що допоможе рятувати життя. Зрештою Голмс запатентувала кілька винаходів, заснувала власний медичний стартап Theranos і залучила до нього мільйони доларів інвестицій. Вона винайшла компактний аналізатор крові, що міг оцінити стан здоров’я буквально за краплиною крові. Голмс очолила список Forbes як найуспішніша жінка у світі – але аналізатори так і не запустили у виробництво, а 2018 року Елізабет визнали шахрайкою. Серіал "Вибула" саме й розповідає про небувалий злет і таке ж стрімке падіння цієї непересічної жінки та перетворює цю історію на справжній IT-трилер. У головній ролі – Аманда Сейфрід.

"Анатомія скандалу"

Одного дня гламурна, гарна та вишукана Софі (чудова роль Сієнни Міллер) дізнається, що її чоловік Джеймс (Рупер Френд) – член британського уряду – зрадив її. Згодом випливає ще один факт: він не просто зраджував, а зґвалтував жінку – свою колегу. Софі не вірить цьому, та поступово дізнається такі факти з біографії свого коханого, які їй геть не подобаються. Втім чоловік запевняє, що не винен, і Софі сповнена рішучості захистити родину... Тим часом адвокатка Кейт Вудкрофт, яка захищає потерпілу, впевнена в провині Вайтгауса й одержима бажанням покарати його за інкриміновані злочини. Серіал "Анатомія скандалу" — це екранізація однойменного захопливого роману Сари Воган, і ви наряд чи зможете від нього відірватися, поки не дізнаєтеся, все ж таки винен Джеймс чи ні...

"Поганий веган: Слава. Обман. Втеча"

Кілька місяців поспіль перше місце в рейтингу найпопулярніших шоу Netflix належить серіалу "Поганий веган: Слава. Обман. Втеча". Це документальне шоу, яке за рівнем напруги не поступається багатьом художнім серіалам. Його головна героїня – славнозвісна Сара Мелнгайліс, засновниця популярного серед голлівудських зірок веган-ресторану Pure Food & Wine в Лос-Анджелесі. В соцмережах жінка познайомилася з чоловіком, вони одружилися, а потім він попросив у Сари кілька мільйонів доларів – щоб допомогти розвинути її веган-бізнес та зробити безсмертним... її собаку. Що вийшло з цієї неймовірної афери – покаже чотирисерійний проєкт "Поганий веган".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.