До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найкращих фільмів з Гіларі Свенк

У Гіларі Свенк, якій 30 липня виповнилося 49 років, весь час була цікава та різноманітна кар'єра. Вона розпочала свій акторський шлях у 1992 році з епізодичної ролі у фільмі "Баффі — переможниця вампірів" і протягом наступних 15 років стала володаркою двох "Оскарів" за кращу жіночу роль. В цьому матеріалі згадуємо одні з найкращих проєктів акторки.

"Хлопці не плачуть", 1999

Гіларі Свенк у фільмі Гіларі Свенк у фільмі "Хлопці не плачуть", 1999

У 1999 році Гіларі Свенк отримала премію "Оскар" за найкращу жіночу роль, яка дісталася їй за феноменальну роботу у трагічному біографічному фільмі Кімберлі Пірс. "Хлопці не плачуть" — це історія про Брендона Тіну, вбитого молодого трансгендера, який поплатився життям за бажання бути відвертим та чесним перед собою та суспільством. Цей фільм змусив світ переглянути концепцію трансідентичності, продемонстрував драматизм кризи Тіни з несентиментальною відвертістю.

Реклама

"Безсоння", 2002

Аль Пачіно та Гіларі Свенк у фільмі "Безсоння", 2002

"Безсоння" — рімейк однойменного норвезького фільму 1997 року, знятий Крістофером Ноланом. Свенк грає детектива Еллі Берр, яка працює у невеликому місті на Алясці. Вона допомагає детективам поліції Лос-Анджелеса Віллу Дормеру (Аль Пачіно) і Гепу Екгарту (Мартін Донован) розкрити вбивство 17-річної дівчини.

"Крихітка на мільйон доларів", 2004

Клінт Іствуд та Гіларі Свенк у фільмі Клінт Іствуд та Гіларі Свенк у фільмі "Крихітка на мільйон доларів", 2004

Свенк отримала свій другий "Оскар" за найкращу жіночу роль за втілення на екрані Меґґі Фіцджеральд, боксерки, яку бере під опіку тренер Френкі Данн (Клінт Іствуд). Данн допомагає Меґґі піднятися у світі боксу. В процесі головна героїня погоджується на бій проти чемпіонки серед жінок у напівсередній вазі, який обертається для Меґґі жахливою травмою.

"Вільні письменники", 2007

Гіларі Свенк у фільмі "Вільні письменники", 2007

Фільм "Вільні письменники" розповідає про шкільну вчительку, яка намагається навчити дітей з соціальних груп ризику бути найкращою версією себе. Фільм заснований на реальній історії Ерін Ґрувелл, вчительки середньої школи з Лонг-Біч, штат Каліфорнія, яка використовувала твори своїх учнів, щоб навчити їх толерантності та паралелям між такими книгами, як "Щоденник Анни Франк", і їхнім власним життям. Робота Ґрувелл також дозволили її учням закінчити навчання та вступити до коледжу.

"Вирок", 2010

Гіларі Свенк і Сем Роквелл у фільмі Гіларі Свенк і Сем Роквелл у фільмі "Вирок", 2010

"Вирок" — фільм заснований на реальних подіях, який розповідає історію Кенні Вотерса. Його засуджують на довічний термін за вбивство першого ступеня з особливою жорстокістю, на суді проти нього дають свідчення дружина і колишня подружка. Сестра Кенні, Бетті Енн Вотерс не вірить у винність брата, і присвячує наступні 16 років пошуку виправдувальних доказів.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.