До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найцікавіших фільмів "Французької весни"

Нові кінострічки Франсуа Озона і Олів'є Ассаяса, а також ретроспектива, присвячена композитору Мішелю Леграну, і найкращі короткометражки минулого року – у програмі фестивалю "Французька весна". Кінопокази стартують 4 квітня. Vogue.ua вибрав 5 найцікавіших фільмів фестивалю.

Жюльєт Бінош і Гійом Кане в фільмі "Подвійні життя"
"З божої волі"

Прем'єра нової роботи Франсуа Озона минула на Берлінському кінофестивалі, де він взяв Гран-прі. "З божої волі" вже встиг стати одним з ключових французьких фільмів року. Цікаво, що Франсуа Озон вперше приміряв на себе роль журналіста, так об'їздив своїх героїв по різних куточках Франції, щоб взяти у них інтерв'ю. Того вимагали обставини: фільм знятий за реальними подіями і розповідає про скандал з розбещенням хлопчиків у католицькій церкві. Отець Бернар Прейн, священик з Ліона, який кілька років ґвалтував хлопчиків у літньому католицькому таборі, зараз перебуває у в'язниці і чекає вердикту суду у своїй справі.

Реклама
"Подвійні життя"

На фестивалі покажуть новий фільм Олів'є Ассаяса, автора драм "Зільс-Марія" і "Персональний покупець". Його "Подвійні життя" з дуетом Жюльєт Бінош і Гійома Кане в головних ролях 2018 року брали участь у програмі Венеційського кінофестивалю. Кані грає видавця, який намагається пристосуватися до цифрової революції, а Бінош – його дружину, театральну акторку. Смішне, іронічне кіно про традиції і спробу пристосувати їх до нової реальності з фірмовим гумором Ассаяса.

"Обіцянка на світанку"

"Обіцянка на світанку" – екранізація однойменного роману знаменитого французького письменника Ромена Гарі, і, по суті, його автобіографія. Стрічка розповідає про непросту долю письменника і дипломата, який в дитинстві був змушений втікати з Польщі через переслідування фашистів, під час війни служив у повітряних військах, а потім став успішним письменником. Сюжет зосереджений на його відносинах з матір'ю, яка вірила в сина і допомогла йому стати одним з найуспішніших письменників у світі. Ромена Гарі в фільмі грає П'єр Ніне, а його мати Ніну Кацев – Шарлотта Генсбур.

"Шербурзькі парасольки"

"Шарман Легран і музика французького кіно" – ця програма присвячена знаменитому французькому композитору Мішелю Леграну, який пішов з життя в кінці минулого року. Три "Оскари", п'ять "Греммі" і "Золотий глобус" – лише деякі з премій Леграна, чиє ім'я стало синонімом класичного французького музичного кіно. У межах "Французької весни" покажуть "Дівчат з Рошфора" з Катрін Денев, а також сучасні фільми: "Барбару", "Едем" і "Джеронімо". Ми ж рекомендуємо не пропустити показ зворушливого мюзиклу "Шербурзькі парасольки" – культовий фільм Жана Демі з Катрін Денев, володара Золотої пальмової гілки Каннського фестивалю 1964 року.

"Довгі ночі короткого метра"

Шість-сім годин, щоб побачити найкращі короткометражки Франції, зняті за останні роки, – так звучить ідеальний план на теплу квітневу ніч. Цього року програма складається з чотирьох блоків. Велика частина фільмів – володарі призів кінофестивалів у Каннах, Торонто, Клермон-Феррані і Нью-Йорку.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.