До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 цікавих фактів про фільм "Чорна вдова"

8 липня в український прокат виходить довгоочікуваний шпигунський блокбастер "Чорна вдова", а це означає, що ми знову зустрінемося з Наташею Романофф. Де проходили зйомки і навіщо виконавиця головної ролі Скарлетт Йоханссон займалася кікбоксингом напередодні читайте в нашому матеріалі.

"Чорна вдова"

1. "Чорна вдова" 24-ий фільм у кінематографічному всесвіті Marvel і перший повнометражний фільм у четвертій фазі Marvel. У цю фазу потрапили стрічки, які вийдуть з 2021 по 2023 роки сюди також входять серіал "Вандавіжен", майбутній блокбастер "Вічні" оскароносного режисера Хлої Чжао, який вийде в листопаді цього року, і картина "Людина-павук: Немає шляху додому".

Реклама

2. Зйомки фільму почалися влітку 2019-го і тривали більше 87 днів на трьох континентах. Стрічку знімали в Pinewood Studios, неподалік Лондона. Також зйомки проходили в Ірландії, Норвегії, Будапешті, Марокко і Атланті. Частину цих локацій ви точно впізнаєте у кадрі до прикладу, засніжені пейзажі Норвегії і вузенькі вулички Марокко. Творці фільму хотіли, щоб фільм був максимально різноманітним, щоб відобразити історію Наташі. "З огляду на те, що ми знімали шпигунський фільм про подорожі по всьому світу, було важливо, щоб ми помістили Наташу в реальне середовище місця, які не можна було намалювати на зеленому екрані. Було важливо досягти цього відчуття реальності і насправді побувати в багатьох з цих місць, і знімати їх по-справжньому".

"Чорна вдова"

Ключові сцени фільму відбуваються в Будапешті місті, де Наташа Романофф зустрічається зі своєю сестрою Оленою Бєловою. Скарлетт Йоханссон зізнається, що саме місто пропонує дуже широкі можливості. "Будапешт таке гарне місто, і він здавався підходящим місцем, щоб потрапити в усі ці божевільні ситуації. Він дав нам відчуття, яке кінематографічний всесвіт Marvel ніколи раніше не переживав такий незвичайний і веселий східноєвропейський вайб". Серед локацій у фільмі помічені розкішна будівля Біржового палацу, залізнична станція Келеті, станція метро Ньюгаті.

Зйомки в Будапешті

3. Це перший фільм, де ми бачимо Чорну вдову вразливою і дізнаємося про її походження зокрема, зустрінемося з її батьками, точніше, людьми, які її виховали в Огайо. "Коли ви бачите Наташу в кіновсесвіті Марвел. створюється враження, що вона непереможна", говорить Скарлетт Йоханссон, яка повертається на екрани в ролі Чорної Вдови вже в дев'яте. "Вона нерозсудлива і неконтрольована, і вона має блискучий розум. У чому полягає її секрет? Де її вразливі місця? Я схвильована, адже потрібно показати крихкість і силу Наташі. Вона живе в чоловічому світі і є втіленням певного способу життя в такому світі. У неї насичена передісторія, на яку ми натякали в кожному фільмі. Проте тепер ми підходимо до цього абсолютно несподівано. У житті Наташі багато відбувалося між появами в інших фільмах. Люди здивуються".

"Чорна вдова"

4. "Чорна вдова" демонструє новий тренд всесвіту Marvel відмова від гіперсексуалізаціі жіночих персонажів. Якби фільм знімали 10 років тому. він був би зовсім іншим, зізнається Скарлетт Йоханссон. "Мені буде 35 років, я мама, і у мене інше життя. Очевидно, що минуло 10 років, і моє самосприйняття трохи змінилося, розвинулося, що не могло не позначитися і на моїй героїні. Як жінка, я перебуваю в іншому місці свого життя, розумієте? Я більше приймаю себе а разом зі мною і моя героїня".

"Чорна вдова"

6. Ключові актриси Скарлетт Йоханссон, Флоренс П'ю (грає сестру Наташі Романофф Олену Бєлову) і Рейчел Вайс (грає їхню "маму" Меліну) знімалися особисто в більшості екшен-сцен і самі виконували майже всі трюки. За їхню майстерність у кадрі відповідав координатор боїв Джеймс Янг, який працював над безліччю фільмів Marvel Studios, в тому числі "Капітан Америка: Протистояння", "Месники: Ера Альтрона", "Месники: Війна нескінченності" і "Месники: Фінал". Кілька місяців до зйомок актриси активно тренувалися займалися кікбоксингом, рукопашним боєм, тренуваннями з ножем, тхеквондо і трюками.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.