До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 цікавих фактів про фільм "Малена"

27 жовтня 2000 року в прокат вийшла драма Джузеппе Торнаторе "Малена", яка зробила актрису Моніку Беллуччі справжнім секс-символом та однією з найпопулярніших жінок планети. З нагоди дня народження однієї з незабутніх стрічок з нульових згадуємо цікаві факти про цей фільм.

Кадр з фільму "Малена"

Софі Лорен чи Моніка Беллуччі

Спершу роль Малени була написана під актрису Софі Лорен, проте вона відмовилася від участі в проєкті через надмірну відвертість деяких сцен. Пошук головної героїні затягнувся на кілька років, поки режисер стрічки не познайомився з Монікою Беллуччі на зніманні рекламної кампанії Dolce & Gabbana, в якій вона приміряла образ сицилійської вдови. Тоді він зрозумів, що саме Моніка стане ідеальною Маленою – чуттєвою й норовливою, сексапільною та дуже сильною. Спеціально під Беллуччі роль трохи доопрацювали й розпочали знімання.

Реклама
Кадр з фільму "Малена"

Образ понад усе

У своїх інтерв’ю Моніка Беллуччі неодноразово розповідала, що "Малена" стала важливим фільмом у її кар’єрі, адже вперше головний акцент було зроблено саме на її образі, а не на репліках. Мовою тіла їй треба було показувати всі свої емоції та внутрішні переживання, мовчазно проходячи повз осудливі погляди. Її гардероб справді став знаковим – обтислі сукні воєнної моди 1940-х, панчохи зі стрілками й сукні-халати в грайливий горошковий візерунок, які носила Малена, цитувалися повсюдно. Популярні вони й сьогодні – бренд Dolce & Gabbana регулярно надихається цією естетикою у своїх колекціях, яка стала частиною його ДНК. Як повторити образи з "Малени" читайте тут.

Кадр з фільму "Малена"
Кадр з фільму "Малена"

Сицилія як місце дії

"Малену" планували знімати в регіоні Венето, проте Джузеппе Торнаторе наполіг на рідній для нього Сицилії, адже його особиста історія першого кохання була дуже схожою на історію, описану в "Малені". Тож знімати стрічку вирішили в містечку Ното, неподалік сицилійського містечка Сіракузи. У кадрі можна побачити і центральну площу, і краєвиди, що відкриваються на Катанію, і покинуте місто Поджореалі. До слова, навіть Моніка Беллуччі заради повного занурення в роль вивчила раніше невідомий для неї сицилійський акцент.

Кадр з фільму "Малена"

Музика Енніо Морріконе

Особливого шарму "Малені" надає плейлист, над яким працював легендарний Енніо Морріконе. Музичний альбом з однойменною назвою MALENA був навіть номінований на премії "Оскар" та "Золотий глобус".

Кадр з фільму "Малена"

Заборона "Малени" в США

"Малена" — це історія кохання підлітка до дорослої жінки. Він мріє про неї й постійно уявляє їхню близькість. Роль закоханого хлопця зіграв юний актор Джузеппе Сульфаро, якому на момент знімання було лише 16 років. Це суперечило законам США, тому місцеві прокатники були змушені урізати сцени кохання Малени й Ренато. Моніку Беллуччі, яка була на вісім років старша за оригінальну героїню, також багато запитували про відвертість фільму, на що вона філософськи відповідала: "Поки дає змогу вік – гратиму повій. Я щаслива, що можу надихати режисерів, незалежно від віку".

Кадр з фільму "Малена"

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.