До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 іноземних серіалів Netflix, від яких неможливо відірватися

Ми звикли, що Netflix — це завжди якісні англомовні фільми й серіали. Після серіалу "Неортодоксальна" про дівчину, яка втекла з хасидської громади, стало очевидно, що всесвітній виробник кіно й серіалів вирізняється якістю не тільки в США, але й у своїх філіях у всьому світі. Ми підібрали 5 іноземних серіалів, від яких складно відірватися і які змусять по-новому поглянути на країну.

"Опівнічна закусочна: токійські історії" (Японія)

Японський серіал "Опівнічна закусочна: токійські історії", оригінальна назва якого звучить як Mindnight Diner: Tokyo Stories — це екранізація однойменної манги Яро Абе. В основі сюжету шеф закусочної, який представляється як Майстер і готує для своїх клієнтів те, що вони побажають з продуктів, які є напохваті. Цікаво, що закусочна працює в нетиповий час — з півночі до сьомої ранку. Такий графік якраз підходить місцевим токійського району Сіндзюку, який славиться своїм нічним життям. Щовечора Майстер зустрічається з новими людьми, які за вечерею розповідають йому свої історії й діляться життєвими проблемами. Апетитні кадри з їжею додаються.

Реклама

Little Things (Індія)

Серіал про кохання й взаємини спочатку транслювався лише на індійському каналі Dice Media, поки проєкт не викупив Netflix, запустивши другий сезон на екрани в березні 2018 року. Третій сезон серіалу вийшов у листопаді 2019 року. Ця мила історія розгортається навколо подружньої пари: чоловік з дружиною щодня взнають одне одного трохи краще через тривалі бесіди й інтимні розмови. Такий собі моносеріал з мінімальною кількістю головних героїв і тонкою межею між драмою й комедією.

"Еліта" (Іспанія)

Історія про багатих учнів елітної школи, куди потрапляють три новачки-стипендіати. Загальний настрій "Еліти" такий, як у всім відомого серіалу "Пліткарка", ось тільки тут ще більше провокації, відвертих сцен й іноді жахливого зіткнення з реальністю. Крім горезвісних сексу й наркотиків, в "Еліті" порушуються питання одностатевого кохання, консервативного устрою мусульманських сімей та очевидної проблеми браку відповідального й усвідомленого ставлення до таких вірусів, як ВІЛ. І якщо серіал спочатку здасться вам поверховим, придивіться, він свідчить про набагато більше, ніж може видатися на перший погляд.

"Пітьма" (Німеччина)

Серіал "Пітьма" чудово підійде тим, хто любить наукову фантастику й містику. До того ж цей серіал став першим проєктом Netflix, який знято в Німеччині. У центрі сюжету опиняється вигадане німецьке місто Вінден, під атомною електростанцією якого є портал, що дає змогу подорожувати в часі. Глядач знайомиться із чотирма родинами, які так чи інакше пов’язані з дивними подіями минулого. У процесі викриття сімейних таємниць трапляються нові дивні події, через які берешся сиротами.

Atelier (Японія)

У японському серіалі Atelier ми знайомимося з брендом спідньої білизни Emotion, засновницею якого є сувора Маюмі. До неї в крамницю приходить нова працівниця Маюко Токіта, яка прагне знайти своє місце в компанії. Серіал розповідає про те, з якими труднощами доводиться стикнутися Маюко, щоб здобути повагу своєї шефині. Багато в чому подання й ідею серіалу було списано з образу Анни Вінтур і мотивів фільму "Диявол носить Prada". Що ж, нове прочитання вічного образу суворої й нестерпної начальниці й справді заслуговує на увагу.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.