До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 художніх фільмів про терористичні атаки та їхні наслідки

За багато десятиліть терористи стали стандартними й постійними лиходіями в голлівудських бойовиках. Однак, коли реальні терористичні атаки відбуваються в різних куточках планети, кінематографісти реагують відповідно й створюють глибокі драматичні фільми, які не лише висвітлюють деталі тих чи інших трагічних подій, а й передають весь біль та емоції, з якими доводиться зіштовхуватися жертвам та очевидцям атак.

"Мюнхен", 2005
Кадр з фільму Кадр з фільму "Мюнхен", 2005

Історичний драматичний фільм "Мюнхен", що його зняв Стівен Спілберг за мотивами книжки Джорджа Джонаса "Помста" 1984 року, розповідає про операцію "Гнів Божий" — таємну відплату ізраїльського уряду Організації визволення Палестини після бійні в Мюнхені під час літніх Олімпійських ігор 1972 року. У 2006 році "Мюнхен" дістав п’ять номінацій на премію "Оскар", а у 2017 році The New York Times визнала його одним з найкращих фільмів XXI століття.

Реклама
"Лондонська річка", 2009
Кадр з фільму Кадр з фільму "Лондонська річка", 2009

Драматичний фільм "Лондонська річка" зосереджує увагу на історіях двох людей, які шукають своїх дітей після серії терористичних актів у Лондоні в липні 2005 року. Цей фільм надзвичайно емоційно й реалістично зображує сім’ї, що розпадаються від горя після таких трагічних подій.

"День Патріота", 2016
Кадр з фільму Кадр з фільму "День Патріота", 2016

Американський бойовик "День Патріота" — це історія про вибухи під час Бостонського марафону у 2013 році та подальше полювання на терористів. Фільм ґрунтується на книжці Кейсі Шермана і Дейва Веджа "Сильний Бостон".

"Готель Мумбаї", 2018
Кадр з фільму Кадр з фільму "Готель Мумбаї", 2018

Фільм "Готель Мумбаї" розповідає про атаки в Мумбаї у 2008 році в готелі Taj Mahal Palace. Кожен кадр стрічки наповнений як важливими деталями, так і емоціями. Інтенсивний, карколомний і глибоко гуманний "Готель Мумбаї" – це складна, напружена історія, що не може не приголомшити.

"22 липня", 2018
Кадр з фільму "22 липня", 2018

Стрічка "22 липня" розповідає про терористичні акти в Норвегії у 2011 році, поєднуючи напругу трилера та емоційну резонансність драми. Сюжет фільму перегукується з книжкою "Один з нас" Осне Сеєрстад. "22 липня" дає змогу глядачам зануритися в історію та зрозуміти людей, які зіштовхнулися з наслідками тероризму.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.