До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

3 фільми про Марію Стюарт, королеву Шотландії

Життя Марії Стюарт протягом століть залишалося джерелом натхнення для багатьох діячів культури і мистецтва. Її доля оповита безліччю питань, на які багато хто намагався знайти відповіді в біографіях, повістях і кінокартинах. У день народження королеви vogue.ua згадує три фільми, які продемонстрували різні боки правительки.

"Змова проти корони", 2004

Кадр із фільму "Змова проти корони", 2004

Мінісеріал ВВС, заснований на житті королеви Шотландії Марії і її сина Джеймса VI. Сценарист Джиммі Макговерн розповідає історію про Порохову змову у двох частинах, кожна зосереджена на одному з монархів.

Реклама

"Марія — королева Шотландії", 2013

Кадр із фільму "Марія королева Шотландії", 2013

Швейцарська драма, яку зняв Томас Імбах, з Каміллою Резерфорд у головній ролі. Фільм розповідає про життя Марії, королеви Шотландії. Стрічка ґрунтується на біографії австрійського романіста Стефана Цвейга 1935 року, багаторічного бестселера в Німеччині і Франції. Вперше її показали на Міжнародному кінофестивалі Локарно 2013 року і згодом — на Міжнародному кінофестивалі в Торонто 2013 року.

"Марія — королева Шотландії", 2018

Кадр із фільму "Марія – королева Шотландії", 2018

Сюжет цієї історичної драми заснований на романі Джона Гая і розповідає про протистояння двох сестер, королеви Єлизавети I і Марії Стюарт, яких зіграли дві ключові акторки свого покоління Марґо Роббі і Сірша Ронан. Фільм отримав номінації на премію "Оскар" у категоріях "Найкращі костюми" і "Найкращий грим".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.