До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найкращих серіалів про їжу на Netflix

Готувати як Гордон Рамзі або Джеймі Олівер цілком реально. Чому б не спробувати прямо під час карантину? Допоможуть — найкращі кулінарні шоу та серіали Netflix, від яких не відірватися.

"Chefʼs Table"

Уявити собі цей список без легендарного шоу "Від шефа" неможливо. За п’ять років вийшло шість сезонів і майже сорок серій, кожна з яких присвячена одному великому шефу наших днів. Серед них були Массімо Боттура, шеф культового ресторану Osteria Francescana в італійській Модені; тайський шеф Бо Сонгвісава, чий ресторан Bo.Lan входить до рейтингу 50 найкращих в Азії; мексиканка Крістіна Мартінез, яка тримає невеликий ресторан-барбекю у Філадельфії South Philly Barbacoa. "Від шефа" був чотири роки поспіль номінований на премію "Еммі", що цілком заслужено: історії шефів знято страшенно захопливо, по суті, це справжня кулінарна драма. Тим, хто особливо любить солодке, рекомендуємо подивитися четвертий сезон, присвячений найкращим кондитерам світу.

Реклама
Ugly Delicious

Цей серіал досліджує зв’язок кулінарії й культури. Половина його успіху — непересічний ведучий, власник популярної в Америці ресторанної мережі Momofuku Девід Чан. У першому сезоні (2018) Девід Чан вирушає в майже навколосвітню подорож, щоб з’ясувати, що і як готують в Азії, Африці та Європі. Він готуватиме піцу в Неаполі, справжнісіньке тако в Лос-Анджелесі, китайський рис, крильця барбекю й ще безліч прекрасних страв, зустрічаючись із друзями, серед яких Рене Редзепі, Массімо Боттура та інші знаменитості, жартуючи й досліджуючи світ. Другий сезон стартував 6 березня 2020 року й також присвячений стравам і концепціям — це, наприклад, поняття "дитячого меню", карі, стейки. Найприємніше в Ugly delicious те, що серіал показує: гастрономія — більше, ніж їжа. За нею завжди стоїть класна історія, яку можна розповідати нескінченно.

Street Food

Дев’ять епізодів серіалу досліджують дев’ять найкращих страв вуличної їжі в усьому світі — і їхню роль у місцевій культурі. Том-ям у Бангкоку, локшина в Індонезії, рибний суп у Тайвані, краб і куряче карі в Сінгапурі зняті так розкішно, що після перегляду серіалу відразу хочеться вирушити в подорож. Тільки дочекаймося закінчення карантину!

"Salt, Fat, Acid, Heat"

Унікальний серіал, присвячений науці про їжу. Його авторка, шеф-кухарка й письменниця, колумністка New York Times Самін Носрат подорожує світом, щоб дослідити чотири основні ключі до їжі, які назавжди змінили наш спосіб її приготування, — це сіль, жири, кислота й теплове оброблення. Серіал знято за однойменною книгою Носрат 2017 року: Salt Fat Acid Heat, що отримала премію як "книга року про їжу" за версією британського журналу The Times, кілька книжкових премій у Штатах і стала бестселером New York Times. Серіал складається із чотирьох епізодів: у першому Носрат їде до Італії, щоб поговорити про використання жиру в кулінарії; у другому — вивчає роль солі, подорожуючи Японією, третій присвячений Мексиці й кислотам, а в четвертому Носрат повертається до Сполучених Штатів, готує їжу в сімейному ресторані Chez Panisse зі своєю матір’ю й з’ясовує роль теплового оброблення в приготуванні їжі.

Million Pound Menu

Million Pound Menu обов’язковий до перегляду для всіх, хто хоча б раз мріяв про відкриття власного ресторану. У цьому шоу британські інвестори вибирають серед трьох власників стритфуду одну команду, яка матиме змогу на два дні перенести свій маленький бізнес у повноцінний ресторан. Упродовж цього часу за нею спостерігають і оцінюють. У фіналі шоу інвестор готовий прийти з пропозицією про фінансування, якщо команда того вартує. За одну годину тут можна почути чимало важливих порад та інсайдів, подивитися, на що звертають увагу професіонали ресторанного бізнесу, яких помилок краще уникати й чому навіть найгеніальніший кухар має вміти рахувати гроші. До того ж у Million Pound Menu можна дізнатися про головні гастрономічні тренди й узяти чимало ідей для себе.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.