До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 фільмів, які варто подивитися в кінотеатрах у серпні

У серпні дивитимемося в кінотеатрах комедійний екшн з Бредом Пітом та Сандрою Буллок, українське поетичне кіно та екранізацію одного з улюблених романів Різ Візерспун — бестселера "Там, де раки співають".

"Швидкісний поїзд"

Події цього комедійного екшну Девіда Літча ("Дедпул 2") відбуваються в надшвидкісному японському експресі, що прямує з Токіо до Кіото. Раптово в одному потязі опиняються п’ятеро досвідчених найманих убивць, які розуміють, що їхні місії пов’язані між собою. Але як?..Та хто, власне, зібрав їх у цьому незвичному потязі? Відповіді на ці запитання вони шукатимуть упродовж фільму, паралельно вправляючись у майстерності битися та чорному гуморі. В головних ролях у "Швидкісному поїзді" — Бред Пітт, Сандра Буллок, Аарон Тейлор-Джонсон.

Реклама

З 4 серпня

"Маленька мама"

Восьмирічна Неллі допомагає батькам розбирати речі в домі померлої бабусі й допитливо вивчає околиці. Раптом дівчинка зустрічає в лісі ровесницю, ніби близнючку, схожу на неї саму. Нову подругу звуть так само, як маму Неллі. Виявляється, що це — її мама в дитинстві. Новий фільм відомої режисерки Селін Сьямми ("Портрет дівчини у вогні") — пронизлива драма про дорослішання та родину. У 2021 році стрічка Селін Сьямми здобула приз глядацьких симпатій на Міжнародному кінофестивалі у Сан-Себастьяні.

З 4 серпня

"Білий птах з чорною ознакою"

Фільм відомого режисера Юрія Іллєнка розповідає про трагічну історію сім’ї Дзвонарів. Це складне й водночас романтичне та поетичне кіно про долю трьох братів з невеличкого села на Буковині, на кордоні з Румунією. Спершу брати потрапляють у батраки, потім опиняються по різні боки барикад, бо один брат служив у Радянській армії, а інший в ОУН-УПА, зрештою, двоє братів трагічно гинуть. Актор Іван Миколайчук зіграв у фільмі роль старшого брата Петра. Ця стрічка — одна з найкращих робіт легендарного українського актора, якого широка аудиторія передусім знає як Івана з фільму "Тіні забутих предків".

З 4 серпня

"Там, де співають раки"

Молода дівчина Кая довгі роки відлякувала жителів містечка, живучи серед безкрайніх просторів Північної Кароліни. Одного разу всіх мешканців сколихнула жахлива подія — загадкове вбивство місцевого хлопця. Підозра відразу впала на Каю. Тепер героїні доведеться не лише знайти власне місце у світі, а й засвідчити непричетність до злочину.

"Там, де раки співають" — екранізація однойменного роману Делії Овенс 2018 року, що став бестселером за версією New York Times і загалом понад 150 тижнів (!) очолював різні книжкові рейтинги. Продюсерка стрічки — Різ Візерспун, яка написала про роман у власному книжковому блозі й неабияк посприяла його популярності.

З 18 серпня

"Я кохаю свого тата"

Історія розгортається довкола Чака, який вирішує відновити стосунки з власним сином, але виявляє, що хлопець заблокував його в усіх соцмережах. Стурбований життям свого нащадка, батько створює фейковий акаунт і починає спілкуватися, удаючи молоду офіціантку. Але така витівка заходить надто далеко — його син закохується в уявну дівчину й тепер мріє побачитися з нею особисто. "Я кохаю свого тата" — частково автобіографічне кіно: фільм режисера Джеймса Моросіні ґрунтується на історії його стосунків з батьком.

З 25 серпня

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.