До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

20 сумних фільмів для часів, коли треба добре поплакати

Науково підтверджено, що сльози вивільняють окситоцин й ендорфіни. Саме тому люди часто почуваються краще або спокійніше після того, як добре поплачуть. Ми зібрали список сумних фільмів, що точно змусять вас вивільнити власні емоції.

"Все скрізь і одразу", 2022

У центрі геніального божевілля у "Все скрізь і одразу", проривному індігіті цього року, лежить історія про кохання. Тонке зображення стосунків між матір’ю та дочкою, яке чудово зіграли Мішель Єо та Стефані Сюй, не може не розчулити.

Реклама
"Восьмий клас", 2018

Стрічка "Восьмий клас" показує незграбність підліткового віку так реально й болісно, що за цим навіть важко спостерігати. Кумедний і гострий дебютний повнометражний фільм Бо Бернема розповідає про сором’язливу дівчину із соціальною тривогою, яка росте в епоху соціальних медіа.

"Душа", 2020

Цей захопливий мультфільм досліджує сенс життя та смерті. За сюжетом вчитель джазу помирає саме тоді, коли збирається досягти свого великого прориву як музикант. Однак він знаходить спосіб повернутися до життя й приводить із собою у світ живих цинічну душу, яка має усвідомити всі принади буття.

"Якби Біл-стріт могла заговорити", 2018

Після неймовірного оскароносного фільму "Місячне сяйво" Баррі Дженкінс екранізував зворушливу історію кохання Джеймса Болдвіна. Події відбуваються в Нью-Йорку 1970-х, закохана пара опиняється в складній ситуації, коли молодого чоловіка несправедливо звинувачують у зґвалтуванні.

"Все про мою матір", 1999

Зворушлива мелодрама, смішна й сумна, похмура та світла. У цій класиці Педро Альмодовара розповідається про медсестру, яка втрачає свого єдиного сина в трагічній аварії та тікає до Барселони, де прагне відновити стосунки зі своїм тепер уже колишнім чоловіком.

"Чудовий день у нашому районі", 2019

Змученого автора відряджають писати про телевізійну зірку Фреда Роджерса, якого грає Том Генкс. Це неймовірно захопливий фільм, що може цілком змінити ваш погляд на життя. Власне, саме це сталося з головним героєм фільму.

"Хлопці не плачуть", 1999

У карколомній трагедії, що ґрунтується на реальній історії, молодий трансгендер переїжджає до Небраски, де закохується в співачку. Цей жорстокий і зовсім непростий фільм одним з перших гуманістично зобразив трансгендерність на великому екрані.

"Прощання", 2019

Молода дівчина намагається змиритися з рішенням сім’ї не розповідати їхній бабусі про те, що в тієї діагностовано невиліковний рак. Головна героїня вирішує влаштувати весілля як привід для того, щоб усі востаннє могли відвідати бабусю та попрощатися з нею.

"Фрагменти жінки", 2020

Фільм розповідає про молоду заміжню жінку, яка переживає жахливу смерть своєї дитини під час пологів. Це історія не для слабкодухих, але вона безперечно привертає увагу суспільства до важливої теми про викидні і втрату вагітності.

"Маленькі жінки", 2019

У цій адаптації класичного роману Луїзи Мей Олкотт, яку зняла Ґрета Ґервіґ, є чимало моментів, що змушують усміхнутися. Та є у фільмі й тонна смутку та болю, з якими варто боротися.

"Манчестер біля моря", 2016

Сюжет цього фільму обертається навколо депресивного чоловіка, якому доводиться після смерті брата взяти під опіку його сина, свого племінника. Похмурий ландшафт східного узбережжя США лише підсилює ауру відчаю в стрічці "Манчестер біля моря", залишаючи перед вами портрет сім’ї, що гарантовано змусить вас зателефонувати мамі.

"Щоденник пам’яті", 2004

Чи можемо ми говорити про сумні фільми, не згадуючи про "Щоденник пам’яті"? Ця романтична драма з Раяном Гослінгом та Рейчел Макадамс розповідає історію подружньої пари — від закоханості в юності до любові в старості. Стрічка настільки емоційно сильна, що, безсумнівно, змусить вас розплакатися.

"Винні зірки", 2014

Цей фільм про хвору на рак дівчину-підлітка, яка закохується в хлопця зі своєї групи підтримки, просто розбиває серце.

"Титанік", 1997

"Титанік" — класика кінематографа, яку обожнюють усі. Кейт Вінслет і Леонардо Ді Капріо зіграли в цьому фільмі визначальні для власної кар’єри ролі закоханої пари, історія якої завершується неймовірно трагічно.

"Мости округу Медісон", 1995

"Мости округу Медісон" — сумна романтична драма про домогосподарку (Меріл Стріп), яка зав’язала короткий і бурхливий роман з фотографом (Клінт Іствуд).

"Вічне сяйво чистого розуму", 2004

"Вічне сяйво чистого розуму" — трагічна історія кохання, що метафорично розповідає про відчужену пару, яка вирішила стерти одне одного з власних спогадів.

"Шлюбна історія", 2019

Це складна й емоційна історія про розлучену пару, що бореться за опіку над своїм маленьким сином.

"Вибір Софії", 1982

Меріл Стріп грає молоду польку, змушену ухвалити морально неможливе рішення в Освенцімі й жити з його наслідками до кінця власного життя.

"Спокута", 2007

Цей фільм розповідає про приречене кохання між заможною молодою жінкою та сином її економки, які змушені розлучитися через низку незалежних від них обставин.

"Форрест Ґамп", 1994

Улюблений усіма актор, Том Генкс викликає неабияке співчуття в образі головного героя цього фільму. Форрест Ґамп прокладає свій життєвий шлях через серію складних ситуацій лише для того, щоб усвідомити: він втрачає кохання всього свого життя.

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.