До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

15 найкращих весільних фільмів усіх часів

Весільні фільми — це особливий вид романтичних комедій. Вони вловлюють ті особливі моменти хвилювання, тривоги та хаосу, які передують великому дню. На щастя, більшість цих історій мають хепі-енди, тому вони обов’язково підіймуть вам настрій.

"Війна наречених", 2009

Один із найвідоміших весільних фільмів з двома голлівудськими зірками Енн Гетевей і Кейт Гадсон у головних ролях. "Війна наречених" розповідає про ескапади двох найкращих подруг дитинства, які одночасно заручилися. Історія, що починається з придбання суконь і дегустації тортів, швидко переходить у повноцінну війну, саботаж, маніпуляції і скандал після того, як жінки планують свої весілля на один і той самий день.

Реклама
"27 весіль", 2008

Касовий гіт, який зібрав 162 мільйони доларів у прокаті. Кетрін Гейґл грає Джейн, яка 27 разів була подружкою нареченої. Коли вимоглива сестра головної героїні заручається з її босом (у якого вона закохана), настає хаос, адже Джейн мститься сестрі й зриває її весілля.

"Весілля мого найкращого друга", 1997

Романтична комедія з менш передбачуваним завершенням "Весілля мого найкращого друга" — це фільм кінця 1990-х із королевою ромкомів Джулією Робертс у головній ролі. Коли Джуліан, яку грає Робертс, дізнається, що її давній друг і таємне кохання її життя Майкл збирається одружитися через чотири дні, вона летить до Чикаго у відчайдушній спробі зірвати весілля.

"Подружки нареченої", 2011

Головна героїня Ліліан пропонує шістьом подругам з різних верств суспільства стати подружками нареченої. Відтоді в її житті трапляється низка веселих подій, адже всі ці різні жінки беруть участь у плануванні її весілля. Хімія між цими жінками – те, що робить стрічку "Подружки нареченої" одним із найкращих весільних фільмів.

"Весілля Бетсі", 1990

За сюжетом "Весілля Бетсі" двоє молодих закоханих різного походження знайомлять своїх батьків, навколо чого розгортається дія фільму. Батько нареченої — будівельник з невисокими доходами, а ось батьки нареченого — люди вельми заможні. Ця стрічка сповнена дивних персонажів і милих сцен, що робить її чарівною класикою.

"Мамма Міа!", 2008

Весілля, грецькі острови, саундтрек ABBA, Меріл Стріп — у фільмі "Mamma Mia!" є все. Випущена у 2008 році зі зборами в 600 мільйонів доларів, ця стрічка поєднує жанри комедії, драми та мюзиклу і є одним із найвидовищніших фільмів про весілля. "Mamma Mia!" — це звукове та візуальне свято, об’єднане в одне ціле.

"Чотири весілля і похорон", 1994

"Чотири весілля і похорон" — це класичний британський ромком, у якому поєднується фірмовий сухий, як кістка, гумор сценариста Річарда Кертіса з акторською майстерністю Г’ю Ґранта та Енді Макдавелл. Сюжет зосереджується навколо Чарльза, привітного британця, якого грає Грант, та Керрі, харизматичної американки, яку грає Макдавелл. Їхні шляхи перетинаються, коли вони відвідують чотири весілля та похорон. Як сказав Кертіс, "це романтичний фільм про кохання та дружбу, який плаває в морі жартів".

"Моє велике грецьке весілля", 2002

"Моє велике грецьке весілля" — історія про Тулу, жінку з дуже традиційної грецької сім’ї. Вона закохується в чоловіка, який не подобається її родині. Приховати свій роман від владної та нав’язливої рідні виявляється доволі складним завданням, але, як завжди, кохання перемагає все.

"Реальна любов", 2003

"Реальна любов" — шедевр 2003 року Річарда Кертіса, того самого сценариста, який подарував нам "Чотири весілля та похорон". Серед історій десяти персонажів, яких зіграли найкрутіші британські актори, весілля Джульєт та Пітера є, мабуть, однією з найкращих сцен у стрічці.

"Шалено багаті азіати", 2018

У центрі фільму "Шалено багаті азіати" — історія кохання між професором економіки Нью-Йоркського університету і сином надзвичайно багатої родини в Сінгапурі, який поїхав на батьківщину на весілля свого найкращого друга. І хоча весілля перебуває на периферії фільму більше, ніж у його центрі, цього достатньо, щоб класифікувати фільм як один із найкращих на весільну тематику.

"Освідчення", 2009

Романтична комедія з холодною, наче лід, героїнею, яка маніпулює своїм протеже й змушує його до фіктивного шлюбу, щоб її не депортували до Канади. Фільм переповнений веселими діалогами та бурхливими емоціями між героями Сандри Буллок і Раяна Рейнольдса.

"Весільний переполох", 2001

Головна весільна організаторка Сан-Франциско, Мері Фіоре, яку грає Дженніфер Лопес, вважає, що знайшла кохання всього свого життя, коли Стів (Меттью Макконахі) рятує її від смертельної аварії. Проте, як і в усіх романтичних комедіях, знайти кохання рідко буває просто.

"Весілля Мюріель", 1994

Культовий австралійський фільм "Весілля Мюріель" розповідає про жінку, яка одержима музикою ABBA та мріє про день свого весілля. Це мила й весела історія про дорослішання, у ній показано найкраще, що може запропонувати австралійська комедія.

"Клітка для пташок", 1996

Комік Робін Вільямс і актор Натан Лейн грають двох коханців-геїв (один — власник кабаре-клубу, інший — драг-квін), які прикидаються гетеро, коли зустрічаються з консервативними батьками нареченої їхнього сина. Як можна передбачити, напередодні їхнього весілля відбувається чимало одіозних подій.

"Непрохані гості", 2005

Овен Вілсон і Вінс Вон грають двох бабіїв, які відвідують весілля без запрошень, аби знімати дівчат. Проте, на одному з весіль вони закохуються й у них починається зовсім нова історія життя.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.