До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 найяскравіших дівчат Бонда в історії

Сталося те, чого ми чекали так довго: у світовий прокат вийшов довгоочікуваний фільм "Не час помирати" про Джеймса Бонда. З нагоди прем’єри бондіани розповідаємо про найяскравіших "дівчат Бонда" в історії, які часто перевершували в кадрі самого агента 007.

Леа Сейду

Важко сказати фразу "дівчина Бонда", не заводячи очі вгору. Зрештою, багато жінок, які знімалися у фільмах про Джеймса Бонда початку 1960-х і 1970-х, були взаємозамінними: молоді інженю зі смішними іменами (Кіссі Сузукі, Тіффані Кейс, Пленті О’Тул, Голлі Ґудгед), які кохалися з Бондом, швидко гинули від рук якогось лиходія, а потім про них забували. Однак були й ті, хто кинув виклик стереотипам і, на щастя, таких героїнь за останні два десятиліття було більше. У фільмі "Не час помирати", 25-й частині франшизи, пересичений агент 007 Деніела Крейга боротиметься не з однією, а з кількома впливовими жіночими фігурами. Це Наомі Гарріс — права рука М, Маніпенні; Лашана Лінч — хитра агентка МІ-6 Номі; Ана де Армас у ролі збройної кубинської працівниці ЦРУ Паломи; і Леа Сейду повторює свою роль психологині з крицевим характером Мадлен Свонн з фільму 2015 року.

Реклама
Урсула Андресс у ролі Гані Райдер у "Доктор Ноу", 1962

Її знамените бікіні миттєво зробило Урсулу Андресс секс-символом. Але найяскравіша поява швейцарської акторки у фільмі — в образі пірнальниці, яка приходить на допомогу Бонду. Відважно й дуже винахідливо.

Даніела Б’янкі в ролі Тетяни Романової у фільмі "З Росії з любов’ю" (1963)

У фільмі "З Росії з любов’ю" італійська актриса Даніела Б’янкі грає клерка Тетяну Романову. Бувши заручницею злочинної організації, вона рятує Бондові життя, хоча спершу багато хто недооцінював її персонажа.

Онор Блекман у ролі Пуссі Галор у стрічці "Голдфінгер" (1964)

Британська актриса Онор Блекман грає Пуссі Галор — льотчицю, яка працює на головного лиходія Голдфінгера. Якоїсь миті вона разом з жіночою командою "Летючий цирк" розпилює газ над Форт-Ноксом — і вчасно зраджує свого боса.

Барбара Бах у ролі Ані Амасової у фільмі "Шпигун, який мене кохав" (1977)

У ролі агентки КДБ, майже рівній Бонду, Барбара Бах злітає до небес. Вона безстрашна перед лицем зубатих убивць і маніакальних суперзлодіїв.

Грейс Джонс у ролі Мейдей у фільмі "Вид на вбивство" (1985)

Вбити детектива, а потім зістрибнути з Ейфелевої вежі — щоденна робота цієї грізної охоронниці, яку зіграла легендарна співачка, актриса й модель Грейс Джонс.

Мар’ям д’Або в ролі Кари Мілов у фільмі "Іскри з очей" (1987)

Джеймс Бонд уперше зустрічає цю грубувату віолончелістку, яку втілила на екрані магнетична британська актриса Мар’ям д’Або, коли вона цілиться з гвинтівки у свого коханого. Пізніше вона катається на санях горами й літає на літаку.

Фамке Янссен у ролі Ксенії Онатопп у фільмі "Золоте око" (1995)

Учасниця злочинного синдикату "Янус", експілотеса радянських ВПС Ксенія Онатопп у виконанні актриси Фамке Янссен — справжня фатальна жінка. Одна з її суперздатностей — вона стискає чоловіків до смерті своїми стегнами. Чи треба говорити більше?..

Мішель Єо в ролі Вай Лінь у фільмі "Завтра не помре ніколи" (1997)

Малайзійська актриса чудова в ролі китайської шпигунки, яка мало не до смерті б’є своїх супротивників і під час однієї незабутньої велосипедної погоні стає найкращим водієм із заднього сидіння.

Софі Марсо в ролі Електри Кінг у фільмі "І цілого світу мало" (1999)

У фільмі "І цілого світу мало" героїня Софі Марсо зображує наївну дочку нафтового барона. Насправді ж вона — підступна дівчина, яка зрештою захоплює Бонда й катує його...

Голлі Беррі в ролі Джинкс у фільмі "Помри, але не зараз" (2002)

Джинкс Джонсон у виконанні Голлі Беррі — мабуть, найсильніша і найсміливіша дівчина Бонда. Вона агентка АНБ, що допомагає Бондові зловити його ворога Цао. І робить це завиграшки: б’ється на мечах і легко перемагає в бою олімпійських чемпіонів.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.