До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

12 найочікуваніших серіалів року

Якщо ви любите серіали, вам пощастило: 2020 рік буде розкішним. У програмі – другий сезон "Статевого виховання", "Диявол у Білому місті" Скорсезе та ді Капріо і нові серіали з Різ Візерспун і Кейт Бланшетт.

"Дракула"

Зважаючи на трейлер, нова інтерпретація історії про Дракулу від Netflix буде естетською і дуже красивою. Це не дивно: автори серіали – Марк Гетіс і Стівен Моффат, які подарували світові "Шерлока Голмса" з Бенедиктом Камбербетчем. Дія серіалу відбувається в Трансільванії 1897 року і, як каже синопсис, граф-кровопивця Дракула будує грандіозні плани із захоплення вікторіанського Лондона. У головній ролі – данський актор Клас Банг, якого уважні глядачі пам'ятають з фільму "Квадрат", що 2017 року взяв головний приз Каннського кінофестивалю. Критики від "Дракули" вже в захваті.

Реклама

Прем'єра – 4 січня

"Новий Папа"

На HBO виходить довгоочікуваний "Новий Папа" Паоло Соррентіно. У нових серіях головні ролі виконали Джон Малкович і Джуд Лоу, а запрошеними зірками стали Шерон Стоун і Мерилін Менсон. "Новий Папа" є сиквелом драми, яка розповідає про вигаданого папу Пія XIII, Ленні Белардо. В "папському" плащі і червоних туфлях Джон Малкович – розкішний.

Прем'єра – 13 січня

"Статеве виховання"

Чудовий серіал "Статеве виховання" став поверненням на телебачення прекрасної акторки Джилліан Андерсон, а заодно і закохав у себе глядачів з усіх усюд – завдяки гумору, з яким його автори висвітлюють тему підліткових проблем. Нагадаємо, сексолог Джин (Джилліан Андерсон) і її юний син-підліток Отіс – головні герої "Статевого виховання". Основна дія відбувається в середній школі маленького містечка Мурдейл: Отіс разом з подругою організовує в школі щось на кшталт секс-клініки для підлітків, щоб допомогти однокласникам розібратися з сексуальними проблемами. Що ж чекає глядача в другому сезоні? Відомо, що в середній школі Мурдейл буде спалах хламідіозу; також новий сезон зосередиться на відносинах Отіса і Оли.

Прем'єра – 17 січня

"Мисливці"

Схоже, що 2020 рік принесе нам кілька гучних прем'єр з акторами А-класу в головних ролях, яким все цікавіше випробовувати себе на незалежному телебаченні. Одна з них – проєкт Amazon Prime "Мисливці" з Аль Пачіно. Це комедія, яку зняв перспективний американський режисер Джордан Піл, що працював над жахами "Пастка" і "Ми". Дія відбувається в 1970-і роки в Штатах, а герой Аль Пачіно збирає групу мисливців за нацистами. За сюжетом, "ті виявляють, що сотні високопоставлених нацистів проживають у США і мають намір створити там Четвертий рейх. Мисливці повинні зірвати їхні плани, чого б це не коштувало".

Прем'єра – 21 лютого

"High Fidelity"

"Фанатик" (High Fidelity) – новий проєкт сервісу Hulu. Це екранізація бестселера 1990-х "Hi Fi" – роману британського письменника Ніка Горнбі, книжки про дорослішання, поп-культуру і пошуки себе. Головну героїню серіалу – дівчину Роб, яка працює в магазині музичних платівок і намагається розібратися зі своїм життям – грає Зої Кравіц. З'явиться в цьому серіалі і українська акторка Іванна Сахно. Режисер проєкту – Джеффрі Рейнер, який працював над серіалами "Електричні сни Філіпа К. Діка", "Фарґо" і "Коханці".

Прем'єра – 14 лютого

"Світила"

Роман "Світила" новозеландська письменниця Елеонора Каттон написала 2013-го, і цього року отримала за нього престижну Букерівську премію, ставши наймолодшим – на той момент їй було 28 років – її призером. За адаптацію історії взявся канал BBC, а в головній ролі – Єва Грін. Дія відбувається в кінці ХІХ століття: зухвала авантюристка вирушає до Нової Зеландії на пошуки золота. Паралельно на копальнях гине самотній старий, в домівці якого виявили золотий скарб, сюжет розвивається навколо його таємничої загибелі.

"І всюди тліють пожежі"

Little Fires Everywhere – екранізація роману популярної американської письменниці Селести Інг. Бестселером книжка стала завдяки Різ Візерспун – та написала про неї в своєму знаменитому книжковому блозі. Також разом з Керрі Вашингтон Візерспун зіграла головну роль у проєкті і спродюсувала серіал, як свого часу було з "Великою маленькою брехнею". Дія відбувається в 1990-ті роки в спокійному і респектабельному містечку в Огайо і розповідає про дві сім'ї: в обох ростуть підлітки, і в обох за зразковим фасадом ховаються неабиякі пристрасті.

Прем'єра – 18 березня

"The Undoing"

Цього року канал HBO готує кілька потужних проєктів. Наприклад, це серіал "The Undoing" з прекрасним кастом – у головних ролях Ніколь Кідман і Г'ю Грант. Більше того, режисер проєкту – Сюзанна Бір, що зняла "Нічного адміністратора" і "Пташиного короба". Ніколь Кідман грає Грейс Сакс, успішного терапевта, яка написала свою першу книжку, і щасливу дружину та матір сина, який навчається в елітній приватній школі в Нью-Йорку. Але напередодні виходу її книжки все виходить з-під контролю: зникає чоловік, гине рідна людина, а навколо неї розгоряється гучний скандал, і це той випадок, коли їй самій потрібна професійна психологічна допомога.

"Місіс Америка"

Дія "Місіс Америки" відбувається в 1970-і роки і показує боротьбу феміністок за свої права. Сюжет розвивається навколо руху за ратифікацію Поправки про рівні права (ERA), яка назавжди змінила політичний і соціальний ландшафти у США. Кейт Бланшетт, всупереч очікуванням, грає не затяту феміністку, а навпаки – одіозного політика і консервативного активіста Філліс Шлефлі, яка виступала проти цієї поправки. Письменницю і феміністку Глорію Стайн зіграє акторка Роуз Бірн, також у серіалі з'являться Сара Полсон і Елізабет Бенкс. Автор "Місіс Америки" – сценарист Деві Воллер, автор серіалів "Відчайдушні домогосподарки" та "Божевільні". Тому нас чекає дотепне і захопливе видовище. Детальніше про серіал читайте тут.

Прем'єра 17 квітня

"Дім дракона"

Ще один сюрприз HBO – фентезі "Дім дракона", приквел "Гри престолів". За синопсисом, "Дім дракона" розповість про події в Вестеросі за триста років до "Гри престолів". Його літературною основою стане книжка Джорджа Мартіна "Полум'я і кров". Режисер проєкту – Мігель Сапочник, людина, якій "Гра престолів" завдячує за свій успіх.

"Диявол у Білому місті"

Сервіс Hulu працює над серіалом за книжкою Еріка Ларсона "Диявол у Білому місті. Історія серійного маніяка Голмса". Продюсерами стали Леонардо ді Капріо і Мартін Скорсезе. У центрі сюжету – двоє чоловіків, архітектор Деніел Гадсон Бернем і серійний вбивця Генрі Говард Голмс, які познайомилися під час Всесвітньої виставки 1893 року в Чикаго. Деніел – вибагливий архітектор, відповідальний за створення робіт на виставці, а Генрі – хитрий лікар, який заманював своїх жертв у власну аптеку "Замок вбивств" у межах ярмарку. У ролі маніяка і вбивці з'явиться ді Капріо.

"Нормальні люди"

"Нормальні люди" – екранізація роману молодої ірландської письменниці Саллі Руні. Їй 27 років і її називають новим Селінджером. Роман "Нормальні люди", який потрапив у лонглист Букерівської премії, – це історія кохання і відносин на тлі дорослішання і пошуку себе. За екранізацію зворушливої шкільно-університетської любові взявся канал Hulu, а його дія відбуватиметься в маленькому і консервативному містечку в Ірландії.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.