До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 наймодніших моментів з фільмів за останній рік

Попри локдаун і закриті упродовж багатьох місяців кінотеатри, за останній рік ми побачили багато чудових і стильних фільмів. Мода відіграє в них далеко не останню роль, допомагаючи глядачеві перенестися в інші країни і епохи, хай ітиметься про Голлівуд 1920-х, як у стрічці "Манк" Девіда Фінчера, чи навіть далеке майбутнє, як у фільмі "Аргумент". Якщо ви шукаєте, що подивитися під час довгих вихідних, то цей список vogue.ua цілком може стати вашим гідом.

Аманда Сейфрід, "Манк"

Все, що носить Аманда Сейфрід у ролі Меріон Девіс у фільмі "Манк", чудове. Абсолютно все. Наприклад, неможливо не згадати вбрання мажоретки з обробкою марабу, в якому вона з'являється в каліфорнійському замку свого коханого Вільяма Рендольфа Херста, — це злочин. Але, як і у випадку з "Оскаром", не можна виграти категорію двічі, так що наш приз — це сукня із золотого ламе. Художниця з костюмів Тріш Саммервілл вибрала антикварну тканину, розрізала її по діагоналі і додала чарівного обсягу рукавам, тож вдалося доволі точно відтворити предмет з реального гардеробу актриси Маріон Девіс. Настільки добре, що ви можете буквально відчути це золото тактильно.

Реклама
Мішель Пфайфер, "Піти не попрощавшись"

Коли доходить до створення атмосфери в кіно, ніхто не робить це краще, ніж Мішель Пфайфер. У фільмі "Піти не попрощавшись" вона грає світську левицю у віці, яка, проциндривши статки чоловіка, змушена тулитися в невеликій квартирі з сином. Але в яких би умовах не перебувала героїня Пфайфер, вона має божественний вигляд: у хутряному пальті чи домашньому жовтому халаті. До слова, в останньому вона настільки ефектна, що The Cut відчули себе зобов'язаними написати йому любовний лист.

Елізабет Дебікі, "Аргумент"

Елізабет Дебікі вже не вперше (до "Тенета" був серіал "Нічний адміністратор") грає коханку мільярдерів-торговців зброєю, але якщо чесно, хто може її звинувачувати за це? З’ясувалося, що фільм 2016 року "Нічний адміністратор" був просто розминкою для яскравого трилера "Тенет", який вийшов у прокат минулого літа. Від поїздки на яхті до відпочинку в Хемпстеді — кожен образ Дебікі впадає в очі. До речі, чудова епізодична роль другого плану — у сумки Birkin карамельного відтінку.

Тейлор Пейдж, "Ма Рейні: Мати блюзу"

Чи була в минулому році яка-небудь сукня драматичнішою, ніж терракотова сукня Тейлор Пейдж з 1920-х років у фільмі "Ма Рейні: Мати блюзу"? Її колеги за фільмом Віола Девіс і Чедвік Боузман по праву зібрали похвали, але не забувайте про сумну, сексуальну, дивну досконалість гри Пейдж — і про сумне, сексуальне вбрання, яке вона носить у кожній сцені. До слова, 89-річна легендарна художниця з костюмів Енн Рот за свою роботу була номінована на "Оскар".

Енн Хетевей, "Відьми"

Фільм "Відьми" Роберта Земекіса — одна з найяскравіших інтерпретацій казки Роальда Даля. Земекіс звернувся до художниці з костюмів Джоанни Джонстон ("Лінкольн"), щоб зробити героїню Енн Хетевей водночас модною і страшною. На їхньому мудборді для Енн Хетевей були: ікони класичного стилю 60-х — Джекі Кеннеді і Мерілін Монро, а також "супермоделі" того часу, в тому числі мати Уми Турман Нена фон Шлебрюгге і Кармен Делл'Орефіче. Вийшло ефектно.

Енді Семберг, "Зависнути в Палм-Спрінгс"

Енді Семберг — єдина людина в історії, якій дійсно пасує гавайська сорочка? Можливо. Але фільм гідний вашої уваги і без модних моментів з гавайською сорочкою.

Кері Малліган, "Розкопки"

Медіа увесь рік писали про іншу роботу Кері Малліган — драму "Перспективна дівчина", але не можна випускати з уваги справжній екранний модний тріумф Кері Малліган у 2020 році. А це все, що вона носила у фільмі "Розкопки". В образі землевласниці 1930-х років Едіт Претті, яка керувала розкопками в Саттон-Ху, вона видається дуже реалістичною і демонструє бездоганний шик.

Андра Дей, "Сполучені Штати проти Біллі Холлідей"

Що найкраще в цьому фільмі? Андра Дей в ролі Біллі Холідей. На другому місці? Дев'ять вишуканих суконь, створених Prada для кожного живого виступу Біллі Холлідей, в тому числі це вбрання жовтого кольору, яке є поєднанням елементів з архівів бренду за останнє десятиліття. І зверніть увагу на його рідкісний відтінок? "Наче топлене масло, яке подають з лобстерами", каже художник з костюмів Паоло Ніедду. Неймовірно!

Джулія Гарнер, "Асистентка"

Обов'язково подивіться "Асистентку" — це важливе і актуальне кіно про домагання в індустрії кіно, на яке його режисерку Кеті Грін надихнув рух #metoo. Вибір гардероба Джулії Гарнер здається особливо важливим і продуманим. Ключову роль в її одязі відіграють відтінки. Як, до прикладу, приглушено рожевий, стриманий колір її джемпера, який свідчить про те, що терпіти героїня готова тільки до пори до часу.

Алан С. Кім, "Мінарі"

9-річний актор Алан Кім — зірка корейської драми "Мінарі". Його модний дебют відбувся після перм'єри цього фільму: смертельно нудний сезон червоних килимових доріжок в минулому році він розбавив своїми яскравими виходами — буквально викотив червону килимову доріжку біля свого будинку для церемонії вручення нагороди Critics 'Choice Awards. В ту ніч на ньому була повна краватка-метелик Armani, а для BAFTA вибрав класичний сірий вовняний костюм авторства Тома Брауна, вийшовши в ефір разом зі своїм собакою на кличку Cream. Пізніше і він, і його собака надягли однакові кардигани Thom Brown. "У Cream такий же кардиган, як і у мене, за винятком того, що це кардиган для цуценят", — пояснив голлівудському репортерові учень початкової школи. Висновок? Кім — майбутня зірка червоних доріжок.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.