До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

9 захопливих фільмів про відьом

У нашому переліку найкращих фільмів про відьом є як класика, перевірена часом, так і нові фільми: від "Іствікських відьом" до картини "Відьма" 2015 року з Анею Тейлор-Джой. Ми вважаємо, що немає кращого способу створити собі настрій до Хелловіну, ніж подивитися щось із нашої добірки.

"Іствікські відьми", 1987

З огляду на зоряний склад — Шер, Сьюзан Сарандон і Мішель Пфайффер — не дивує, що "Іствікські відьми" стали культовою класикою. У фільмі йдеться про трьох молодих жінок, які живуть в поблизу Іствіка, в селі на Род-Айленді. Щочетверга тріо збиралося разом, щоб добре провести час, поки в їхньому житті не з'являвся чоловік, Деріл Ван Хорн. Потім дівчата починають розвивати свої надприродні здібності...

Реклама
"Чаклунство", 1996

"Чаклунство" — класичний підлітковий фільм 1990-х років. Головна героїня Сара, підліток, приїжджає в Нью-Йорк, де нікого не знає. Там вона знайомиться з Ненсі, Бонні й Рошель, трьома подругами, захопленими езотерикою і практикуючими магію у вільний час. Дуже швидко Сара розвиває особливий дар, якого немає в інших. Це призводить до несподіваного суперництва, яке може зламати дружбу дівчаток.

"Важке випробування", 1996

Екранізація однойменної п'єси Артура Міллера. У 1692 році жінки з села Салем зібралися в лісі з Тітубою, чорною рабинею з Барбадосу. Вони починають ритуал любовного заклинання, але його переривають мешканці села... Ці зустрічі, за різними чутками, мають сатанинський характер.

"Дитина Розмарі", 1968

Розмарі і Гай Вудхаус переїжджають у напівзруйновану квартиру на Манхеттені з тривожним минулим. Вони подружилися зі своїми сусідами, Романом і Мінні Кастевет. Нові сусіди виявляються занадто нав'язливими, Розмарі тим часом чекає на свою першу дитину.

"Суспірія", 1977

Сюжет "Суспірії" Даріо Ардженто, що вийшла в 1977 році, насправді жахає. С’юзі їде з Америки до Фрайбурга, де її приймають до престижної танцювальної академії. Після кількох убивств у школі дівчина дізнається, що там жила відьма на ім'я Мати Суспіріорум... Лука Гуаданьїно, режисер фільму "Клич мене своїм ім'ям", випустив свою версію класичного фільму в 2018 році — з Дакотою Джонсон у головній ролі.

"Фокус-покус", 1993

"Фокус-покус" — діснеївський фільм, що вразив усіх дітей в 1990-ті. Його герой Макс, підліток з Лос-Анджелеса, переїжджає в Салем зі своєю родиною. У місті, згідно з легендою, жили три сестри Сандерсон (грізні відьми). У ніч на Хелловін юнак увірвався до старого будинку сестер і запалив чорну свічку, що їх оживила...

"Відьма", 2015

Дія відбувається в Новій Англії, 1630 рік. У релігійної пари, яка живе далеко від цивілізації, Вільяма й Кетрін, було п'ятеро дітей. Коли їхня новонароджена дитина зникає, а їхній урожай псується, члени родини починають ненавидіти одне одного й шукати винного. Або винну — відьму.

Відьма кохання, 2016

Після смерті чоловіка молода красива відьма Елейн вирішує кинути все й почати своє життя спочатку. Безнадійний романтик, вона відчайдушно шукає свого нового прекрасного принца. Завдяки своїм магічним силам їй вдається мати шанувальників, проте потім Елейн починає їх убивати.

"Практична магія"

У "Практичній магії" Сандра Буллок і Ніколь Кідман грають двох сестер-відьом, на яких накладено жахливе прокляття: кожен чоловік, в кого вони закохуються, вмирає передчасно. Саллі (Сандра Буллок), яка мріє про нормальне життя, не змогла позбутися цих злих чарів, і її чоловік, від якого Саллі народила двох доньоок, гине. Щодо Джилліан (Ніколь Кідман), то вона зустрічає загадкового чоловіка, на якого не діє прокляття.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.