До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 найкращих класичних літніх фільмів

Коли температура сягне межі, сховайтеся в прохолодній кімнаті, завісьте вікна і подивіться одну зі стрічок з визнаної літньої класики. Від "Басейну" до "Римських канікул" — згадуємо 10 кращих літніх фільмів.

"Римскі канікули", 1954
Одри Хепберн и Грегори Пек в фильме Одрі Хепберн і Грегорі Пек у фільмі "Римські канікули", 1954

"Римські канікули" — перший фільм, який спадає на думку при згадці про літо. Класика жанру, чорно-біла романтична історія з Одрі Хепберн у головній ролі, яка принесла їй і першу статуетку "Оскар". Стрічка оповідає про молоду принцесу Анну, яка приїздить до Риму з офіційним візитом під час європейського турне. Королівське життя їй набридло, адже її дні розписані похвилинно: прийоми, інтерв'ю, журналісти. Однієї ночі Анна вирішує порушити всі правила і втікає від своїх охоронців. Випадкова зустріч з американським репортером Джо Бредлі дарує юній дівчині багато нових вражень і новий досвід.

Реклама
"Спіймати злодія", 1955
Грейс Келли в фильме Грейс Келлі у фільмі "Спіймати злодія", 1955

"Спіймати злодія" — це картина Альфреда Хічкока, відзнята здебільшого в міфічному готелі Carlton. На Лазурному березі британський режисер, який обожнює ці місця, зняв фільм, у якому Грейс Келлі зачаровує своєю жіночністю ювелірного злодія Кері Гранта. Кімната 623 залишиться увічненою на екрані, а також тепер зветься "номером Альфреда Хічкока" в реальному житті.

"Доктор Ноу", 1962
Урсула Андресс и Шон Коннери в фильме Урсула Андресс і Шон Коннері у фільмі "Доктор Ноу", 1962

Джеймс Бонд (Шон Коннері) отримав завдання знайти декодер, який так прагне отримати СПЕКТР. На Ямайці він зустрічається з Ханні Райдер (Урсула Андресс) у блакитних водах Тихого океану з морською раковиною в руці.

"Басейн", 1969
Роми Шнайдер и Ален Делон в фильме Ромі Шнайдер і Ален Делон у фільмі "Басейн", 1969

Влітку 1968 року Ромі Шнайдер і Ален Делон зустрілися під спекотним сонцем Сен-Тропе, щоб знятися в легендарному фільмі Жака Дере. Молодий письменник Жан-Поль і його подруга Маріанна наодинці проводять літню відпустку в Сен-Тропе на чудовій віллі з великим басейном. Несподівано до них приїздить давній друг Жан-Поля Гаррі з донькою Пенелопою. Жан-Поль зовсім не радий приїзду гостей, бо підозрює, що Маріанна і Гаррі в минулому були близькими. Олії у вогонь підливає і юна Пенелопа, спокушаючи Жан-Поля.

"Дикун", 1975
Катрин Денев в фильме Катрін Деньов у фільмі "Дикун", 1975

Неллі (Катрін Деньов) втікає від свого нареченого до Каракасу, де зустрічає харизматичного Мартіна (Іва Монтана), паризького парфумера, якому пропонує продати роботу Тулуз-Лотрека, щоб фінансувати свою втечу.

"На гребені хвилі", 1991
Киану Ривза и Патрика Суэйзи в фильме Кіану Рівз і Патрік Суейзі у фільмі "На гребені хвилі", 1991

З величезною порцією адреналіну і солоної води "На гребені хвилі" зібрав разом Кіану Рівза і Патріка Суейзі. Кіану грає агента ФБР, який проникає в групу серферів, підозрюваних у пограбуванні кількох банків. Суейзі з'являється в ролі Бодхі — лідера серферів. Під час роботи агент Джонні Юта захопився катанням на дошці і підкорюванням хвиль, закохується і наражає на небезпеку виконання своєї таємної місії. Без сумніву, "На гребені хвилі" — один з найкращих фільмів про серфінг за всю історію кінематографа.

"Тельма і Луїза", 1991
Сьюзан Сарандон и Джина Дэвис в фильме Сьюзан Сарандон і Джина Девіс у фільмі "Тельма і Луїза", 1991

Сьюзан Сарандон, Джина Девіс, автомобіль і пістолет — основні складові класичного фільму. Фільм "Тельма і Луїза" оповідає історію двох жінок, які, втікаючи від патріархальної монотонності, через сміх і сльози прокладають шлях до однієї з найкращих фінальних сцен в американському кіно.

"Пляж", 1999
Леонардо Ди Каприо в фильме Леонардо Ді Капріо у фільмі "Пляж", 1999

Перегляд фільму "Пляж" — це чудова нагода побачити, якими були улюблені актори — Леонардо Ді Капріо, Тільда ​​Суїнтон, Віржіні Ледуайен і Гійом Кане — 20 років тому. Фільм розповідає про пригоди американця Річарда і двох французів на райському острові в Таїланді, де живе загадкова комуна людей на чолі з героїнею Тільди Свінтон. Стрічка Денні Бойла, безперечно, сприяла популяризації тайського острова ПхіПхі, де знімали цей фільм.

"Талановитий містер Ріплі", 1999
Мэтт Деймон, Джуд Лоу и Гвинет Пэлтроу в фильме Метт Деймон, Джуд Лоу і Гвінет Пелтроу у фільмі "Талановитий містер Ріплі", 1999

У цій кінематографічній адаптації знаменитого кримінального роману Патриції Хайсміт "Талановитий містер Ріплі" йдеться про молодого музиканта Томі Ріплі (Метт Деймон), справжній талант якого — імітувати людей, їхні емоції і поведінку. Пробравшись на вечірку впливових людей під виглядом учня Прінстона, він знайомиться з батьком Дікі Грінліфа (Джуд Лоу), який поїхав з Нью-Йорка до Італії і живе там безтурботним життям зі своєю дівчиною Мардж (Гвінет Пелтроу). Батько Дікі заплатить Ріплі, якщо той переконає сина повернутися до Америки. Переважну частину фільму режисер Ентоні Мінгелла відзняв в Італії. Море, пляжі, безтурботний час, вечірки і веселощі — все це про літо.

"Клич мене своїм ім'ям", 2017
Арми Хаммер и Тимоти Шаламе в фильме Армі Хаммер і Тімоті Шаламе у фільмі "Клич мене своїм ім'ям", 2017

У 2017 році у всіх на вустах був фільм "Клич мене своїм ім'ям" — залитий сонцем роман між Еліо Перлманом (Тімоті Шаламет), сімнадцятирічним підлітком з сумнівною сексуальністю і Олівером (Армі Хаммер), американським студентом, який стажується у батька Еліо. Вони закохуються один в одного, і їхні стосунки стрімко розвиваються на тлі стомленої сонцем Ломбардії.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.