До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 фільмів, які ми дивитимемося цієї осені

Цієї осені нас очікують багато зіркових прем’єр — від романтичної комедії з Джорджем Клуні та Джулією Робертс до нової стрічки Мартіна Макдонаха з Коліном Фареллом у головній ролі.

Кадр з фільму "Як вони біжать"
"Я кохаю свого тата"

Історія розгортається довкола Чака, який вирішує відновити стосунки з власним сином, але виявляє, що хлопець заблокував його в усіх соцмережах. Стурбований життям свого нащадка, батько створює фейковий акаунт і починає спілкуватися, удаючи молоду офіціантку. Але така витівка заходить надто далеко — його син закохується в уявну дівчину й тепер мріє побачитися з нею особисто. "Я кохаю свого тата" — почасти автобіографічне кіно: фільм режисера Джеймса Моросіні ґрунтується на історії його стосунків з батьком.

Реклама

25 серпня

"Квиток до раю"

Давні друзі Джордж Клуні та Джулія Робертс грають колишніх чоловіка й жінку, які не дуже люблять одне одного — але все ж таки мають об’єднатися, щоб врятувати власну доньку Лілі від нещасливого майбутнього. Річ у тім, що юна Лілі закохалася в хлопця, якого зустріла на Балі, і планує весілля. Але батьки знають, що це помилка — і вирушають разом на Балі, щоб "врятувати" доньку. "Квиток до раю" — чарівна романтична комедія з не менш чарівним дуетом Клуні-Робертс.

15 вересня

"Як вони біжать"

Що ж, акторський склад стрічки "Як вони біжать" також не залишить вас байдужими — адже тут знялися Едріан Броуді, Сірша Ронан, Рут Вілсон і Сем Роквелл. Сірша Ронан та Сем Роквелл грають інспекторку й констебля, які розслідують вбивства акторів під час репетиції вистави в лондонському Вест-Енді, що відбуваються в 1950-ті. Хто ж вбиває акторів та до чого тут голлівудський кінопродюсер — дізнаємося вже незабаром.

29 вересня

"Королева-воїн"

Ефектний історичний епос розповідає про силу та відвагу жінок, які виборювали власну незалежність в африканському королівстві Дагомея у XVIII та XIX століттях. Фільм, головну роль в якому грає відома акторка Віола Девіс ("Прислуга", "Вдови"), ґрунтується на реальних подіях

29 вересня

"Магда"

Сюжетна лінія фільму розгортається паралельно в різних епохах та охоплює століття європейської історії, на тлі якої трагічна доля спіткає родину Хоманнів. Історія починається в Гамбурзі в 1967 році. Самотній старий Густав Хоманн, відчувши наближення смерті, пише листа племінникові. У цьому листі Густав просить знайти свою сестру Магду та її дітей. У 20-х роках, після Першої світової війни, молода Магда закохалася в полоненого українця з російської армії й завагітніла. Сім’я Хоманнів не могла прийняти цього зв’язку. Прочитавши листа, Петер Хоманн вирішує з’ясувати долю Магди та знайти її нащадків — це стало справою честі для нього...

Стрічка Дениса Соболєва у 2021 році здобула нагороду як найкраща драма на Будапештському кінофестивалі й наразі є одним з найочікуваніших українських релізів 2022 року.

13 жовтня

"Банші Інішира"

Колін Фарелл та Брендон Глісон, зірки фільму "Залягти на дно в Брюгге", знов зустрілися на знімальному майданчику в режисера Мартіна Макдонага. "Банші з Інішира" — довгоочікувана прем’єра від майстра чорної комедії, на яку так давно чекали всі поціновувачі творчості Макдонага. Головні герої фільму — двоє друзів, що живуть на острові Інішир, між якими раптово виникає конфлікт. Сценарій створено за мотивами ще не опублікованої п’єси Мартіна Макдонага з його ірландського циклу.

"Час Армагеддона"

"Глибоко особиста історія дорослішання, яка показує силу сім’ї та прагнення покоління людей до американської мрії". Події цього фільму відбуваються в 1980-ті роки в США та зображують розвиток однієї впливової родини. Стрічка натхнена особистими згадками режисера Джеймса Грея про власні юнацькі роки та навчання в одній школі разом з Дональдом Трампом. Непересічний сюжет фільму підсилює яскравий акторський склад: Ентоні Гопкінс, Енн Гетевей, Джессіка Честейн.

18 жовтня

"Дивний: Історія Ела Янковича"

Таким Деніела Редкліффа ми ще не бачили. Стрічка "Дивний: Історія Ела Янковича" зосереджена на біографії співака Альфреда Меттью Янковича, відомого як "Дивний Ел", ну а Редкліфф грає головну роль — ексцентричного музиканта, відомого на весь світ своїми пародіями відомих американських пісень. Судячи з того, що ми бачимо на перших кадрах, Редкліфф разюче перевтілився в дивакуватого Янковича.

4 листопада

"Амстердам"

Нова стрічка Девіда О. Расселла, автора гучних фільмів "Мій хлопець — псих" та "Афера по-американськи". Події "Амстердама" відбуваються в 30-х роках: у фільмі розповідається про трьох друзів, які стають свідками вбивства, потрапляють під підозру та розкривають одну з найобурливіших змов в американській історії. Як завжди, Девід О. Расел збирає у своїх фільмах кращих з найкращих: цього разу це Марго Роббі, Аня Тейлор-Джой, Роберт Де Ніро, Крістіан Бейл.

3 листопада

"Вона сказала"

Фільм, присвячений гучному журналістському розслідуванню The New York Times, яке стало поштовхом для руху #metoo. "Вона сказала" зосереджений на зображенні роботи журналісток Джоді Кантор і Меган Тухі, які зробили все, аби розповісти світові історію про звинувачення Гарві Вайнштейна в сексуальних домаганнях. У головних ролях Кер Малліган та Зої Казан.

17 листопада

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.