До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Vogue UA анонсує спеціальний проєкт, присвячений Венеційській бієнале

23 квітня стартує Венеційська бієнале – одна з найголовніших виставок сучасного мистецтва у світі. Цього року команда Vogue.ua вестиме репортажі з бієнале наживо – найцікавіші новини та інтерв’ю з художниками шукайте на сайті Vogue.ua та в соцмережах.

На 59-й бієнале у Венеції цього року Україна представлена дуже широко – і в той час, коли на території нашої країни триває війна за свободу, незалежність й узагалі існування української нації, присутність українських митців на цій культурній події надважлива. В Українському національному павільйоні глядачі з усього світу побачать проєкт харківського художника Павла Макова "Висока вода. Фонтан виснаження". Його представляє кураторська група Марії Ланько, Єлизавети Герман та Бориса Філоненка й київська галерея Naked Room. Інсталяцію Макова ледве вдалося вивезти з галереї в Києві, що зазнав ракетних обстрілів майже з першого дня повномасштабного вторгнення. Про цей "квест" з вивезення робіт читайте в розповіді кураторки Марії Ланько.

Реклама
Павло Маков у власній майстерні в Харкові в грудні 2021 року (фото Дмитра Гончарова)

На бієнале буде представлено ще один проєкт кураторів Марії Ланько, Єлизавети Герман та Бориса Філоненка. Він має назву Piazza Ucraine та являє собою інсталяцію просто неба в садах Джардіні, створену за проєктом української архітекторки Дани Косміної, яка дає голос художникам і художницям з України.

Kinder Album. "Евакуація". Надано: ГО "Український мистецький фонд екстреної допомоги" / ГО "Музей сучасного мистецтва"

В офіційній паралельній програмі також представлений масштабний проєкт "Це Україна: Захищаючи свободу". Це спільний проєкт PinchukArtCentre, Офісу Президента та Міністерства культури та інформаційної політики, участь у якому візьмуть як українські художники Микита Кадан, Леся Хоменко, Євгенія Бєлорусець, так і всесвітньовідомі – Демієн Герст, Марина Абрамович, JR, Такаша Муракамі.

Damien Hirst, Sky Over Corn Field, 2022, приватна колекція; фото artnews.com

Також у Венеції покажуть свої персональні проєкти українські художниці Маша Шубіна та Жанна Кадирова. Стежте за новинами на vogue.ua

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.