До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Венеційська бієнале відбудеться у 2022 році

Венеційська бієнале, як і інші культурні події в усьому світі, постраждала через пандемію. 59-та бієнале мала відбутися цього року, але її перенесли на рік — і в підсумку бієнале у Венеції триватиме з 23 квітня по 27 листопада 2022 року. Чечелія Алемані, нова кураторка бієнале, оголосила тему майбутньої виставки. Вона звучить як "Молоко снів" (The Milk of Dreams) і апелює до книги художниці-сюреалістки Леонори Керрінгтон.

Бієннале у 2019 році

У 1950-х, живучи в Мексиці, Керрінгтон придумала й проілюструвала таємничі казки, спершу прямо на стінах свого дому, а відтак у невеликому записнику під назвою "Молоко снів". Історії Керрінгтон описують світ, вільний і сповнений можливостей. Але це також алегорія століття, що мала нестерпний тиск на особистість, зокрема, на саму художницю — Керрінгтон була якийсь час у вигнанні, перебуваючи в психіатричних лікарнях. Художниця описує чарівний світ, у якому життя постійно переосмислюється і де кожен може змінитися, перетворитися, стати кимось іншим. Виставка відрядить нас в уявну подорож метаморфозами тіла й означення людяності.

Реклама
Чечелія Алемані

Нинішня виставка буде сфокусована на трьох темах: зображення тіл і їхні метаморфози; відносини між людьми й технологіями; зв’язок між тілами й Землею. За словами кураторки Чечелії Алемані, тема бієнале народилася після її розмов з художниками впродовж останніх місяців. "Питання, що постійно постають у нас, уособлюють цей історичний момент, коли саме виживання людини як виду перебуває під загрозою. Як змінюється означення людини? Що відрізняє тварин, рослини, людей від інших? Якими є наші обов’язки щодо планети та інших людей? А яким би було на вигляд життя і Земля без нас?".

Як художники відповідають на ці запитання — побачимо вже 2022 року у Венеції.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.