До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Відні відкривається новий музей "Альбертина модерн"

Відень – один з улюблених напрямків українців для поїздок на вихідні – цього року стане ще ближчим і популярнішим. 13 березня там відкриють нову Альбертину під назвою "Альбертина модерн". Філія віденської галереї, другої за популярністю в місті після Бельведера, розміститься в центрі міста, на площі Карлсплац, у залах Будинку художника (Кюнстлергаус) і чудово доповнить арт-маршрут Віднем. Нагадаємо, що Альбертину ще в XVIII столітті заснували Габсбурги і спочатку там показували лише графіку, тепер у музеї можна побачити відео, фото та інсталяції.

Макет нового музею

За словами генерального директора Альбертини, Клауса Шредера, необхідність у новому музеї була давно. В інтерв'ю арт-виданню The Art Newspaper він розповів, що за останні роки колекція Альбертини значно збагатилася, з'явилося багато європейського післявоєнного мистецтва, від Білла Вайоли до Енді Воргола, але через брак місця воно залишалося в сховищах. Завдяки меценату Гансу Петеру Газельштайнерупу, який повністю профінансував появу нового музею, "Альбертина модерн" займе площу 2000 м2. Там розмістять 60 тисяч робіт 5 тисяч митців, насамперед сучасне європейське мистецтво: Енді Воргола, Сінді Шерман, Роя Ліхтенштейна, Герхарда Ріхтера, Роберта Раушенберга та інших. "Альбертина модерн" стане одним з найбільших сучасних музеїв у світі. У будівництво меценат вклав 50 мільйонів євро.

Реклама

Перша виставка відчинить двері вже 13 березня і називатиметься "Початок. Віденське мистецтво. 1945-1980".

Роботу художника Гюнтера Браса 1965 року покажуть на першій виставці в новому музеї

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.