До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Розбиті вікна як документ війни: нова виставка в Українському домі

В Українському домі, що 10 жовтня постраждав від обстрілів під час масованої ракетної атаки на Київ, відкрилася виставка-документ "Вікна". На виставці будуть представлені фотографії та відео розбитих вибуховою хвилею вікон, що їх зробила відеографка Галина Ключковська, та графічні роботи художника Олексія Золотарьова, які є мистецькою реакцією автора на побачені фотографії розбитих вікон Українського дому.

Український дім після обстрілу, фото Ольги Вієру

"10 жовтня, день масованого ракетного обстрілу Києва, став днем, коли війна фізично "торкнулася" Українського дому й залишила свій відбиток — розбиті вибуховою хвилею вікна, — розповідає кураторка проєкту Ольга Вієру. — Сліди руйнувань постали в наших очах застиглими в склі абрисами живих фігур — птаха, листка, метелика, янгола. Ми фільмували, фотографували, документували ці рани на вікнах купола, відчуваючи дивну суміш емоцій. "Вікна" — це наш маніфест. Фотографія. Графічна серія. Розбите скло й обгорілі шматки асфальту, схожі на метеорити. Це — про нас. Про ген нашого виживання".

Реклама

Виставка "Вікна" триватиме до 27 листопада.

Фото: Ольга Вієру

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.